Pe navele FRMN, au fost executate exerciții de luptă pentru vitalitatea navei

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 03.11.2019, pe navele aflate în punctele de dislocare permanentă au fost executate exerciții de luptă pentru vitalitatea navei, care au vizat perfecționarea deprinderilor membrilor echipajelor pentru asigurarea securității acestora, în diverse situații de luptă și de avarii.

În timpul exercițiului, militarii au exersat algoritmii de acțiune pentru localizarea și stingerea incendiilor în compartimentele navelor, precum și de acoperire a unor găuri apărute în corpul acestora și de evacuare a apei pătrunse la bord.

Toate elementele exercițiului s-au desfășurat cu respectarea normativelor de timp. De asemenea, pentru stingerea incendiilor, marinarii s-au echipat cu echipamentele speciale, au ermetizat porțiunile cuprinse de flăcări și au împiedicat extinderea focului, până la stingerea completă a acestuia.

Exercițiile de acest tip reprezintă un element obligatoriu al ciclurilor săptămânale de pregătire a echipajelor. Acestea se desfășoară planificat și inopinat, in diferite momente ale zilei, direct pe nave sau pe complexele speciale de antrenament și instrucție, care permit executarea de activități de luptă pentru vitalitatea navei, în condiții maxim apropiate de cele reale, cu furnizarea efectivă de apă de mare și stingerea reală a incendiilor.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s