În Crimeea, va fi executat un exercițiu de apărare antiaeriană, cu întrebuințarea unui sistem de rachete S-400 Triumf

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 03.11.2019, că, în raionul localității Sevastopol din peninsula Crimeea, va fi executat, pe 07 noiembrie, un exercițiu de apărare antiaeriană, cu echipajele de luptă ale unui sistem de rachete antiaeriene S-400 Triumf.

“În cadrul exercițiului de apărare antiaeriană, cu echipajele de luptă din cadrul unui divizion de rachete antiaeriene S-400 aparținând marii unități de apărare antiaeriană a Regiunii Militare Sud, va fi executat un antrenament privind respingerea unui atac aerian al adversarului convențional”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit datelor prezentate de reprezentanții ministerului, subunitățile de rachete antiaeriene vor efectua un marș în raionul de poziție, vor desfășura complexele de rachete antiaeriene în ordine de luptă și vor îndeplini misiuni practice de respingere a unui atac aerian al adversarului convențional, cu executarea de lansări electronice de rachete asupra unor ținte aeriene.

În ultimii ani, militarii ruși au întărit în mod semnificativ gruparea de trupe din Crimeea, inclusiv prin dislocarea de sisteme de apărare antiaeriană cu rază lungă de acțiune S-400, produse de concernul aerocosmic Almaz-Antey.

În luna noimebrie 2018, în localitatea Dzankoy din nordul Peninsulei Crimeea, a intrat în serviciul de luptă al patrulea divizion de rachete antiaeriene S-400 Triumf. Localitatea Dzankoy se află la numai 30 de kilometri de granița cu Ucraina. Anterior, militarii ruși au introdus în serviciul de luptă în Crimeea alte trei divizioane de rachete antiaeriene S-400: în ianuarie 2017 la Feodosia, în ianuarie 2018 la Sevastopol și în septembrie 2018 la Evpatoria.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În Crimeea se află dislocată Divizia 31 Apărare Antiaeriană – Sevastopol din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don a Regiunii Militare Sud.

În compunerea diviziei se află două regimente de rachete antiaeriene și un regiment radiotehnic, astfel:

– Regimentul 12 Rachete Antiaeriene – Sevastopol;

– Regimentul 18 Rachete Antiaeriene – Feodosia;

– Regimentul 3 Radiotehnic – Liubimovka (Sevastopol).

Regimentul din Sevastopol include două divizioane de rachete antiaeriene S-400, dislocate la Sevastopol și Evpatoria, și un divizion de rachete și artilerie antiaerană Pantsir-S, împărțit între cele două locații (câte o baterie pentru fiecare divizion de S-400).

Potrivit reprezentanților ruși, și regimentul din Feodosia este structurat tot în două divizioane de rachete antiaeriene S-400, dislocate la Feodosia și Dzhankoy, și un divizion de rachete și artilerie antiaerană Pantsir-S, împărțit între cele două locații.

Însă, pe fondul incidentului cu Ucraina din zona Strâmtorii Kerci din 26.11.2018, în luna decembrie 2018, Federația Rusă a mai dislocat, în localitatea Kerci, încă un divizion de rachete antiaeriene S-400. Potrivit anumitor surse, acesta a fost integrat tot în regimentul de la Feodosia, care dispune acum de trei divizioane de rachete de acest tip.

Astfel, în cadrul Trupelor Regiunii Militare Sud, în Crimeea se află în serviciul de luptă cinci divizioane de rachete antiaeriene S-400 și două divizioane de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S. De asemenea, în peninsulă se mai află încă un număr neprecizat de complexe de rachete antiaeriene de tip S-300. Acestea au fost preluate în anul 2014 de la armata ucraineană și au fost întrebuințate, împreună cu alte complexe de acest tip aduse din Federația Rusă, până la dotarea cu complexele S-400. Deocamdată nu este clar câte dintre acestea se mai află în Crimeea și dacă au fost conservate sau încă mai sunt păstrate în rezervă.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s