Complexele S-400 și Pantsir-S au revenit în Federația Rusă, după participarea la exercițiul din Serbia

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 05.11.2019, că subunitățile de rachete antiaeriene reprezentate de un divizion S-400 și o baterie Pantsir-S au revenit din Republica Serbia în punctul de dislocare permanentă, după participarea la exercițiul comun ruso-sârb Scutul slav-2019.

Deplasarea subunităților de apărare antiaeriană cu tehnica din dotare a fost asigurată de avioane ale Aviației Militare de Transport.

După sosirea pe aerodrom, subunitățile au efectuat un marș în punctul de dislocare permanentă și, după întreținerea tehnicii, au trecut la desfășurarea serviciului de luptă pentru apărarea antiaeriană, în zonele stabilite de responsabilitate.

Exercițiul comun ruso-sârb de apărare antiaeriană Scutul slav-2019 s-a desfășurat pentru prima dată și a inclus două etape. Prima etapă a fost executată în luna septembrie la Centrul de pregătire și întrebuințare în luptă al Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse din Regiunea Astrakhan. Etapa a doua s-a desfășurat, în perioada 23-29 octombrie, în cadrul Bazei Aeriene – Batajnica și în poligonul Pasuliansk-Levada din Republica Serbia.

În timpul exercițiului, au fost executate activități de cooperare și de întrebuințare comună a subunităților de apărare antiaeriană din Federația Rusă și Republica Serbia.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s