Putin: Federația Rusă își dezvoltă potențialul militar, dar este pregătită pentru continuarea dezarmării

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat, pe 06.11.2019, că Federația Rusă va continua să-și consolideze potențialul de apărare, dar, în același timp, este gata să facă totul pentru “a urni procesul de dezarmare”.

“Armata noastră și flota au demonstrat un nivel ridicat de pregătire, iar noi intenționăm să întărim potențialul de apărare, să introducem în serviciul de luptă sisteme hipersonice, laser, precum și alte armamente moderne, pe care, deocamdată, nu le au alte state”, a precizat Putin la o întâlnire cu ofițeri superiori și procurori, care au fost numiți în funcții și cărora le-au fost acordate grade militare mai mari.

“Însă acest lucru nu reprezintă un motiv pentru care Federația Rusă să amenințe pe cineva”, a spus șeful statului rus.

“Dimpotrivă, suntem gata să facem tot ce depinde de noi pentru a urni procesul de dezarmare, ținând cont de ultimele noastre sisteme de armamente, a căror misiune este doar de a garanta securitatea, având în vedere amenințările crescânde pentru noi”, a precizat Vladimir Putin.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În perioada 04-05.11.2019, președintele rus, Vladimir Putin, a făcut o serie de schimbări în funcții și avansări în grad în cadrul structurilor de forță.

Între altele, președintele Vladimir Putin a demis 11 generali din cadrul Comitetului pentru investigații, Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului pentru situații de urgență. În același timp a făcut o serie de numiri în funcții în cadrul Comitetului pentru investigații, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului federal al penitenciarelor și Ministerului pentru situații de urgență.

De asemenea, a acordat grade de general maior și general locotenent pentru 16 ofițeri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Trebuie menționat faptul că schimbările în funcții și avansările în grad nu sunt unele semnificative, multe dintre acestea având un caracter regional, fără să se refere la structurile central.

Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu întâlnirea de la Kremlin. Acesta poate fi vizualizat la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/20191161756-YJNv3.html.

Surse: militarynews.ru, ria.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s