Noul submarin strategic rusesc “Prințul Vladimir” a efectuat noi lansări de torpile în Marea Albă

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 08.11.2019, noul submarin strategic Prințul Vladimir, care desfășoară teste în Marea Albă, a efectuat lansarea unei torpile asupra unei ținte submarine.

“Lansarea a fost executată cu torpila fără ogivă asupra unei ținte submarine”, se arată în comunicatul de presă.

Anterior, echipajul submarinului a efectuat prima lansare a unei rachete balistice intercontinentale de tip Bulava din acvatoriul Mării Albe asupra unei ținte aflate în poligonul Kura din Peninsula Kamchatka. De asemenea, submarinul a lansat o torpilă asupra unei nave de suprafață.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Echipajul submarinului strategic K-549 Prințul Vladimir a efectuat lansarea rachetei Bulava pe 29 octombrie, iar lansarea torpilei asupra unei nave-țintă pe 31 octombrie.

Până la sfârșitul anului 2019, este planificat ca submarinul să încheie programul de teste și să fie introdus în dotarea Flotei de Nord.

Submarinul K-549 Prințul Vladimir este primul dintr-o serie de cinci submarine Proiect 955A, clasa Borei-A, aflate în construcție la Șantierul Naval Sevmash din Severodvinsk.

În prezent, Flota de Nord dispune de un submarin nuclear purtător de rachete balistice (SSBN) Proiect 955, clasa Borei, respectiv K-535 Yuri Dolgoruky. Alte două submarine de acest tip K-550 Aleksandr Nevsky și K-551 Vladimir Monomah, se află în dotarea Flotei din Oceanul Pacific.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s