Pentagonul a recunoscut decalajele față de Federația Rusă în privința armamentelor hipersonice

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Robert Carver, a declarat că, din cauza dezvoltării tehnologiei Federației Ruse de arme hipersonice, Statele Unite au înregistrat decalaje în capabilitățile de luptă, pe care Washingtonul trebuie să le elimine. Această declarație a fost făcută în timpul unui inteviu acordat, pe 06.11.2019, publicației Newsweek.

Potrivit acestuia, deși Statele Unite au avut calitatea de lider în studiul sistemelor supersonice timp de mai mulți ani, „nu au urmărit să utilizeze tehnologia supersonică în calitate de armă”.

„Cei care doresc să devină adversarii noștri au decis să transforme această tehnologie într-o armă, care a creat o asimetrie în capacitățile de luptă, pe care trebuie să o abordăm”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării.

El a subliniat că desfășurarea armelor hipersonice reprezintă cea mai înaltă prioritate tehnică și de cercetare a Statelor Unite.

Pe 06 noiembrie, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că, deși Federația Rusă dispune de armamente care nu au analogii în lume, nu intenționează să amenințe pe nimeni. Acesta a precizat că, în perspectivă, Federația Rusă își va întări potențialul de apărare, inclusiv prin introducerea în serviciul de luptă a noilor sisteme hipersonice, laser și a altor armamente moderne, care, deocamdată, nu există în alte state.

Sursa: iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s