Grupul de acrobație aeriană “Ruskie vitiazy” a primit în dotare patru avioane de vânătoare Su-35S

Publicația rusă Военное обозрение (Revista militară) a informat, pe 10.11.2019, că grupul de acrobație aeriană Ruskie Vitiazy (Cavalerii ruși) din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a primit în dotare patru avioane de vânătoare noi, cu un loc, de tip Su-35S. Avioanele au fost recepționate pe aerodromul întreprinderii producătoare din Komsomolsk pe Amur și au efectuat zboruri către aerodromul Kubinka de lângă Moscova, cu o aterizare intermediară la Novosibirsk.

Noile avioane de vânătoare Su-35S vor completa parcul de aviație al grupului, care este format din opt avioane de vânătoare, cu două locuri, de tip Su-30SM, primite în perioada octombrie-noiembrie 2016. Anterior, s-a anunțat că, în urma primirii de avioane Su-35S, grupul nu va renunța nici la avioanele Su-30SM.

Prin predarea acestor avioane, Întreprinderea de aviație din Komsomolsk pe Amur și-a îndeplinit integral comanda de stat pentru apărare pe anul 2019, care a prevăzut livrarea a 10 avioane de vânătoare Su-35S. Șase dintre acestea au fost furnizate Regimentului 790 Aviație de Vânătoare din compunerea Diviziei 105 Aviație Mixtă a Armatei 6 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Vest. Regimentul este dislocat pe aerodromul Hotilovo din Regiunea Tver.

Ruskie Vitiazy este singurul grup de acrobație aeriană din lume, care întrebuințează avioane de vânătoare grele de tip Su-27 și Su-30SM, ce diferă de avioanele de luptă doar prin culoare. Grupul a fost înființat pe 05 aprilie 1991, pe baza Escadrilei 1 a Centrului de prezentare a tehnicii de aviație de pe aerodromul Kubinka. În compunerea acestuia se află cinci piloți militari: colonel Andrei Alekseev, colonel Oleg Epofeev, locotent colonel Serghei Tseglov, maior Vladimir Kocetov și maior Igor Tkacenko.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cele patru avioane de vânătoare Su-35S au numere de bord albastre, de la 50 la 53. Trebuie menționat faptul că toate celelalte 84 de avioane de acest tip aflate în prezent în dotarea Forțelor Aerocosmice au numere de bord roșii.

În compunerea Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse se află cinci grupuri de acrobație aeriană: Ruskie Vitiazy (Su-30, Su-35), Sokoli Rossii (Su-30, Su-35 și Su-34), Krilia Tavridi (Yak-130) și Berkuti (Mi-28N).

Tehnica din dotarea acestora este perfect operațională și, în caz de necesitate, poate fi întrebuințată în luptă. Periodic, piloții grupurilor de acrobație aeriană execută trageri de luptă de pe avioanele din dotare.

Surse: topwar.ru, dambiev.livejournal.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s