Fregata Amiral Essen a FRMN a distrus ținte aeriene, în timpul unui exercițiu executat în Marea Neagră

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 11.11.2019, echipajele de apărare antiaeriană ale fregatei Amiral Essen a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au distrus ținte aeriene, în timpul unui exercițiu executat în acvatoriul Mării Negre.

Antrenamentul de respingere a unui atac aerian al adversarului convențional a fost executat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă, în unul din poligoanele de instrucție.

Potrivit scenariului exercițiului, aviația adversarului convențional a efectuat lansări de rachete dirijate asupra navei rusești aflate pe mare.

Rolul adversarului convențional a fost jucat de echipajul unui avion Su-24M din compunerea Aviației navale a FRMN.

În timpul antrenamentului, echipajul postului de informații de luptă de pe navă a descoperit și clasificat ținta, iar echipajele de apărare antiaeriană, la apropierea acesteia la distanța de distrugere, au lovit-o cu ajutorul lansărilor electronice de rachete antiaeriene.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Amiral Essen aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol din cadrul FRMN. Aceasta este una din cele 13 platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr aflate în prezent în înzestrarea FRMN.

Avionul de bombardament de tip Su-24M provine de la Regimentul 43 Aviație de Asalt – Saki aparținând Aviației navale.

Este posibil ca antrenamentul de apărare antiaeriană executat în acvatoriul Mării Negre să aibă loc în cadrul unui program de pregătire pentru plecarea navei în misiune. Probabil, aceasta se va deplasa în perioada următoare în Marea Mediterană, unde va îndeplini misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

În cursul acestui an, fregata Amiral Essen, a mai îndeplinit o misiune similară în estul Mării Mediterane. Aceasta a plecat de la Sevastopol pe 28.02.2019 și a revenit în locul de dislocare permanentă pe 04.05.2019.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s