În Federația Rusă, a fost executat un exercițiu de comandament și stat major al unei brigăzi de rachete Iskander-M

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 11.11.2019, că echipaje ale complexelor de rachete operativ-tactice Iskander-M au distrus obiective de importanță critică ale adversarului convențional. Subunitățile de rachete au îndeplinit un complex de activități cu schimbarea repetată a pozițiilor de start.

În Republica Autonomă Evreiască a început un exercițiu de comandament și stat major al marii unități de rachete a Regiunii Militare Est. Echipajele complexelor Iskander-M au executat un marș în raionul indicat. Mecanicii-conductori și-au perfecționat deprinderile de conducere în diferite condiții de teren, cu depășirea unor obstacole naturale și manevrarea într-un spațiu limitat.

“În raionul indicat, subunitățile de rachete au executat activități de desfășurare a complexelor de rachete din marș, în poziții neamenajate. În condiții de campanie, echipajele de luptă ale marii unități au îndeplinit, de asemenea, misiuni de verificare a capacității de luptă a rachetelor, executând încărcarea acestora pe instalațiile de lansare, cu ajutorul mașinilor speciale de transport și încărcare”, se arată în comunicatul de presă al ministerului.

În timpul exercițiului, militarii au executat și activități de distrugere a grupurilor de cercetare-diversiune ale adversarului, de respingere a atacurilor aeriene și de depășire a unor obstacole și a unor porțiuni de teren contaminat.

Iskander-M este un complex de rachete operativ-tactic, destinat pentru distrugerea, la distanțe de până la 500 de kilometri, a complexelor de rachete, sistemelor de artilerie și artilerie reactivă, avioanelor și elicopterelor pe aerodromuri, punctelor de omandă și nodurilor de transmisiuni.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Subunitățile participante la exercițiu aparțin Brigăzii 107 Rachete – Birobidzhan (Republica Autonomă Evreiască) a Armatei 35 arme întrunite – Belogorsk (Regiunea Amur) a Regiunii Militare Est.

Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu executarea exercițiului, care poate fi vizualizat la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/20191111551-C5IsD.html.

Din acesta rezultă că în timpul exercițiului au fost întrebuințate atât rachete balistice, cât și rachete de croazieră. Probabil, în cadrul acestuia au fost executate doar lansări electronice de rachete.

Sursa: tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s