Două submarine rusești au executat un duel cu torpile în Marea Japoniei

Șeful Departamentului asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Oceanul Pacific (FROP), căpitan rang II Nikolai Voskresensky, a anunțat, pe 12.11.2019, că submarine diesel-electrice dislocate  în Primorye au executat exerciții în Marea Japoniei, în timpul cărora unul dintre submarine a întrebuințat armamentul de torpile împotriva unui submarin al adversarului convențional.

“În cadrul unui exercițiu tactic antisubmarin, echipajele celor două submarine au desfășurat activități practice de căutare și distrugere a unui submarin al adversarului, cu întrebuințarea armamentelor din ambele părți”, a precizat Voskresensky.

Unul dintre submarinele Proiect 877 a intrat, în secret, în raionul indicat, a descoperit submarinul adversarului și l-a atacat prin lansarea practică a unei torpile.

“Al doilea submarine a efectuat manevra de evitare și a executat un atac de răspuns”, a adăugat Voskresensky.

Echipajele submarinelor au desfășurat, de asemenea, activități de ieșire de sub urmărirea adversarului, prin efectuarea bruiajului și crearea de ținte false.

Asctivitățile submarinelor au fost asigurate de distrugătorul Amiral Vinogradov și de o vedetă purtătoare de torpile din cadrul FROP.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul a fost executat în cadrul Brigăzii 19 Submarine – Maly Ulyss din cadrul Flotilei Forțelor Întrunite din Primorye a FROP. În compunerea brigăzii se află opt submarine diesel-electrice Proiect 877.

În ultima perioadă, în cadrul Forțelor Navale ale Federației Ruse a fost intensificată utilizarea metodei duelului între două submarine, ca formă de pregătire pentru luptă.

Până în prezent, aceasta a fost folosită între submarinele nucleare ale Flotei de Nord și FROP.

Ultima dată, pe 07.11.2019, submarinele nucleare Nyzhniy Novgorod și Pskov ale Flotei de Nord au executat un duel în imersiune, în timpul unui exercițiu executat în Marea Barents. De asemenea, pe 04.10.2019, în apropierea Peninsulei Kamchatka, cu submarinele strategice Aleksandr Nevsky și Vladimir Monomakh ale FROP a fost desfășurată o activitate similară. Anterior, pe 24.09.2019, un exercițiu de acest gen a fost executat cu participarea submarinelor nucleare Omsk și Aleksandr Nevsky.

Este pentru prima dată când metoda duelului în imersiune este utilizată de două submarine diesel-electrice. Probabil, în perioada următoare, aceasta va fi extinsă și la alte flote, ca de exemplu Flota rusă din Marea Neagră.

Sursa: tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s