Kolomoisky: Ucraina nu ar trebui să adere nici la NATO, nici la Uniunea Europeană

Cunoscutul oligarh ucrainean, Igor Kolomoisky, fostul șef al administrației de stat din Regiunea Dnepropetrovsk, a acordat un interviu publicației americane The New York Times. În cadrul acestuia, omul, care poate fi considerat conducătorul din umbră al Ucrainei, ca de obicei, a fost liber în exprimare.

Kolomoisky a precizat că Ucraina trebuie să privească în ochi realitatea. Potrivit declarațiilor oligarhului, care încearcă să-și recupereze activele pierdute în timpul președinției lui Petro Poroșenko, trebuie acceptată realitatea, iar Ucraina nu trebuie să adere nici la NATO și nici la UE. Kolomoisky a menționat că, personal, consideră inutile toate discuțiile pe acest subiect cu europenii și americanii.

“Voi toți (europenii și americanii) nu ne veți accepta. Pentru voi, este important războiul împotriva Federației Ruse, până la ultimul ucrainean”, a spus Kolomoisky.

Kolomoisky a menționat că, în acest context, Federația Rusă ar dori să vadă Ucraina “într-un nou Tratat de la Varșovia” și ar dori să creeze o alianță.

În cadrul interviului, oligarhul ucrainean, care, pe lângă cel ucrainean, are mai multe pașapoarte, inclusiv unul israelian, a mai spus că: “Apoi, tancurile rusești vor fi amplasate în apropiere de Cracovia și Varșovia, iar NATO al vostru își va murdări pantalonii și își va cumpăra scutece”.

În același timp, Kolomoisky, poreclit “Benya” în Ucraina, a spus că “acum este ocupat cu problemele de rezolvare a crizei din Donbas”. Jurnaliștii americani i-au cerut să precizeze în ce constau aceste probleme, la care Kolomoisky a declarat: “Nu vă voi spune, pentru că vor strica și vor împiedica totul”.

În același timp, Kolomoisky a adăugat că a venit momentul să se facă pace cu Federația Rusă, ceea ce a provocat critici din partea radicalilor.

Anterior, Kolomoisky i-a cerut președintelui Zelensky “să nu se grabească” cu adoptarea unei decizii privind un nou post pentru el.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s