Fregata Amiral Gorshkov a Flotei ruse de Nord va testa o rachetă în Marea Albă

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 19.11.2019, că fregata Amiral Gorshkov, Proiect 22350, va testa armamentul de rachete în poligoanele de pregătire pentru luptă ale flotei din Marea Albă.

În prezent, echipajul navei finalizează pregătirile pentru ieșirea pe mare, care va avea loc în zilele următoare.

Pe fregată a fost desfășurat un complex de lucrări de pregătire a armamentelor și tehnicii pentru exploatare și navigație pe timp de iarnă.

Fregata Amiral Gorshkov este cea mai modernă navă de luptă a Flotei de Nord. Aceasta a fost construită la Șantierul Naval Nordic din Sankt Petersburg și a fost introdusă în dotarea flotei în luna iulie 2018. Nava a executat deja o serie de execiții și a efectuat un marș în jurul lumii. Fregata este una dintre navele care participă permanent la Parada Navală Principală desfășurată anual la Kronshtadt.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Amiral Gorskov are în dotare două instalații de lansare universale de tip 3S14 ale complexului de rachete Kalibr-NK, cu câte opt celule fiecare. Acest lucru înseamnă că fregata poate să lanseze o salvă de 16 rachete de croazieră de tip 3M14.

Probabil, noua rachetă care va fi testată în Marea Albă va fi o rachetă hipersonică de tip Zircon (3M22).

În luna martie 2019, agenția de presă rusă Tass a informat, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că, până la sfârșitul anului 2019, fregata va lansa o rachetă hipersonică Zircon. Va fi vorba despre prima lansare a noii rachete de pe o platformă navală, aceasta fiind testată până în prezent numai de pe o instalație de coastă.

Pe 20 februarie, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că noua rachetă va dezvolta o viteză de până la nouă Mach și va avea o bătaie de aproximativ 1.000 de kilometri. Aceasta va putea fi întrebuințată atât împotriva țintelor navale, cât și a celor terestre.

Racheta hipersonică Zircon va putea fi lansată cu ajutorul instalației de lansare universale de tip 3S14 a complexului de rachete Kalibr. În acest fel, noua rachetă va putea fi introdusă în dotarea tuturor navelor de luptă de suprafață și submarinelor dotate cu acest tip de instalație.

Se estimează că primele nave care vor fi dotate cu rachete hipersonice Zircon vor fi crucișătoarele Amiral Nakhimov și Petru cel Mare, portavionul Amiral Kuznetsov, noile distrugătoare de tip Lider (Proiect 23560) și submarinele din clasele Yasen-M, Hasky și Antey.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s