Fregata Amiral Essen a Flotei ruse din Marea Neagră a executat un exercițiu de apărare antiaeriană

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 21.11.2019, echipajele de apărare antiaeriană ale fregatei Amiral Essen au executat un exercițiu de respingere a atacurilor mijloacelor aeriene ale adversarului convențional, în acvatoriul Mării Negre.

În prima etapă a exercițiului, echipajul fregatei Amiral Essen a desfășurat algoritmi de acțiune pentru descoperirea țintelor aeriene, repartizarea lor între navele unui grup tactic și distrugerea simultană a acestora.

Rolul adversarului aerian a fost jucat de o celulă de avioane de vânătoare multirol de tip Su-30SM din compunerea Aviației navale a FRMN.

În cadrul exercițiului, avioanele adversarului au fost distruse, marinarii demonstrând un nivel ridicat de cooperare între posturile de luptă pentru apărarea antiaeriană, în timpul îndeplinirii misiunilor încredințate.

Pe timpul etapei a doua a exercițiului, echipajul navei, în compunerea unui grup naval tactic, a desfășurat activități de căutare și distrugere a unui submarin și a executat un atac asupra unui punct de comandă al adversarului convențional din zona de coastă, cu întrebuințare armamentului de mare precizie, respectiv complexul Kalibr.

La exercițiul desfășurat în poligoanele navale din Marea Neagră participă peste 10 nave de luptă și auxiliare ale FRMN, între care fregata Amiral Essen, navele mici purtătoare de rachete Vyshny Volochek și Orekhovo-Zuevo, nava mare de desant Azov, nava de apărare antimină Ivan Antonov, dragorul maritim Turbinist, vedeta purtătoare de rachete Ivanovets și remorcherul de salvare SB-5.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Din informația de mai sus nu rezultă clar dacă lansările de rachete au fost lansări electronice sau a fost întrebuințată muniție reală.

Navele FRMN au ieșit pe mare pe 19.11.2019, în vederea executării unui exercițiu aero-naval, cu trageri de luptă. În timpul acestuia sunt planificate trageri de artilerie și lansări de rachete.

Din datele prezentate anterior rezultă faptul că pe mare se mai află submarinul Novorossiysk și dragorul maritim Kovrovets aparținând FRMN.

Asta înseamnă că la exercițiu participă patru platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr (3M14) din cele 13 aflate în dotarea FRMN. În cazul în care nu a fost lansată deja, este foarte probabilă întrebuințarea unei rachete de acest tip, în cursul zilei de azi sau în zilele următoare.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s