Federația Rusă a lansat o rachetă balistică intercontinentală de tip Topol, din poligonul Kapustin Yar

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 28.11.2019, un echipaj de luptă din cadrul Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN) a lansat, din poligonul Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan, o rachetă balistică intercontinentală de tip Topol.

După cum au precizat reprezentanții Ministerului Apărării, ogiva de instrucție a rachetei a lovit cu precizia necesară o țintă aflată în poligonul Sary Shagan din Kazahstan.

Topol, SS-25 Sickle în clasificare NATO, este un complex strategic mobil cu o rachetă balistică intercontintală RT-2PM, cu trei stadii de ardere.

În perioada 1993-2006, de pe Cosmodromurile Plesetsk și Svobodny (în prezent Vostochny) au fost efectuate șapte lansări ale unor rachete-purtătoare Start-1, dezvoltate pe baza rachetei Topol. Dintre acestea, șase au fost efectuate cu succes.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, lansarea rachetei balistice intercontinentale de tip Topol din dotarea RVSN a avut ca obiectiv confirmarea caracteristicilor tehnico-tactice ale acesteia, în scopul prelungirii perioadei de exploatare.

În prezent, în dotarea RVSN se mai află doar 36 de complexe de rachete mobile RT-2PM (RS-12M) Topol. Acestea sunt incluse în dotarea Diviziei 35 Rachete – Sibirsky, Barnaul (Ținutul Altai) din cadrul Armatei 33 Rachete – Omsk.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s