Nava mică purtătoare de rachete Odintsovo, destinată Flotei ruse din Marea Baltică, va începe testele de uzină

Reprezentantul oficial al Forțelor Navale ale Federației Ruse, Igor Dygalo, a anunțat, pe 30.11.2019, că prima navă mică purtătoare de rachete Odinstovo dotată cu complexul de rachete antiaeriene Pantsir-M se pregătește pentru începerea testelor de uzină de marș la Sankt Petersburg.

“Nava mică purtătoare de rachete Odinstovo a trecut la desfășurarea de activități pregătitoare în vederea ieșirii pe mare pentru desfășurarea testelor de uzină de marș. Echipajul navei a fost pregătit la Centrul de Instrucție Întrunit al Forțelor Navale ale Federației Ruse din Sankt Petersburg și este gata pentru exploatarea tehnicii noi și a armamentelor”, a spus Dygalo.

După cum a precizat reprezentantul Forțelor Navale, la Șantierul Naval Pella din Sankt Petersburg, a fost încheiată construirea navei mici purtătoare de rachete Odintsovo, Proiect 22800, care se estimează că va fi predată Flotei din Marea Baltică în anul 2020.

“Este prima navă din cadrul Proiectului 22800 care a fost dotată cu complexul de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-M. Comandantul-șef al Forțelor Navale, amiral Nikolai Evmenov, a fost informat despre pregătirea navei pentru începerea testelor, în cadrul unei consfătuiri recente desfășurate la Șantierul Naval al Amiralității privind stadiul construcțiilor navale”, a precizat Dygalo.

Navele mici purtătoare de rachete Proiect 22800 sunt destinate pentru îndeplinirea de misiuni în zonele navale, atât în mod individual, cât și în compunerea detașamentelor și grupărilor navale. Acestea sunt dotate cu complexul de rachete Kalibr, complexe moderne de conducere, de navigație, de comunicații și de război electronic.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava mică purtătoare de rachete Odintsovo (număr de bord 584), denumită inițial Shkval, este a treia navă Proiect 22800, clasa Karakurt, construită la Șantierul Naval Pella din Sankt Petersburg pentru Flota rusă din Marea Baltică.

Primele două nave de acest tip, Mytishchi (număr de bord 567) și Sovietsk (număr de bord 567), au fost introduse în înzestrare pe 17.12.2018 și 12.10.2019.

Este de remarcat perioada lungă de timp, de aproximativ un an și jumătate, care s-a scurs de la lansarea la apă a navei Odintsovo (05.05.2018) și începerea testelor pe mare. Probabil, întârzierile au fost determinate de recepția și instalarea primului complex de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-M.

În compunerea complexului se află o instalație de lansare cu opt celule (32 de rachete antiaeriene amplasate în containere) și două automate de artilerie cu șase țevi AO-18KD, calibru 30 de milimetri.

Navele de acest tip construite anterior nu au fost dotate cu un complex specializat de apărare antiaeriană. Misiunile au fost asigurate cu două instalații de atilerie AK-630M. De asemenea, toate navele mici purtătoare de rachete Proiect 22800 dispun de complexe portabile de rachete antiaeriene de tip Igla-S și Verba.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s