Până la sfârșitul anului, în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse, vor fi introduse cel puțin cinci nave noi

În cadrul unei ședințe a Consiliului Militar al Forțelor Navale ale Federației Ruse, comandantul-șef al Forțelor Navale, amiral Nikolai Evmenov, a declarat, pe 30.11.2019, că, până la sfârșitul anului 2019, marinarii ruși vor primi o serie de nave de luptă și auxiliare, între care submarine, fregate și corvete.

“Este planificat ca, până la sfârșitul lunii decembrie, să fie lansat la apă submarinul Volkhov, al doilea submarin Proiect 636.3 destinat Flotei din Oceanul Pacific”, a spus Evmenov.

“Până la sfârșitul acestui an, în compunerea Forțelor Navale vor fi introduse fregata Amiral Kasatonov, corveta Gremiascii, nava mică purtătoare de rachete Ingushetia, nava de apărare antimină Vladimir Emelianov, petrolierul Akademik Pashin și alte nave auxiliare”, a precizat comandantul-șef al Forțelor Navale.

Acesta a menționat, de asemenea, că, în prezent, se încheie repararea submarinului nuclear Vepr, a navei mari de desant Olenegorsky Gorniak și a navei hidrografice Romuald Muklevici.

În același timp, continuă programul de reparare și modernizare a unor nave mari antisubmarin.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Trebuie remarcat faptul că între navele de luptă noi, care vor fi introduse în luna decembrie în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse, se află trei platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr. Este vorba despre fregata Amiral Kasatonov a Flotei de Nord, corveta Gremiascii a Flotei din Oceanul Pacific și navei mici purtătoare de rachete Ingushetia a Flotei din Marea Neagră. În perspectivă, toate aceste nave vor putea să întrebuințeze noile rachete de croazieră hipersonice de tip Zirkon.

Pentru Flota din Marea Neagră este destinat și noul dragor maritim Vladimir Emelianov.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s