Noua corvetă rusească Gremiascii a ieșit în Marea Albă pentru desfășurarea testelor de stat

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 06.12.2019, prima corvetă Proiect 20385, Gremiascii, produsă la Șantierul Naval Nordic din Sankt Petersburg, a ieșit în Marea Albă pentru desfășurarea testelor de stat.

În următoarele câteva zile, echipajul corvetei va verifica sistemele și mecanismele navei pe mare și va testa complexele radiotehnice, cu ajutorul Aviației navale a Flotei de Nord. De asemenea, corveta va efectua lansări de rachete asupra unor ținte diverse.

Corveta Gremiascii a efectuat transferul de la Baltiysk în Marea Albă în luna noiembrie, în condiții meteorologice dificile. Navigația în aceste condiții a reprezentat un prilej de verificare a competențelor profesionale ale membrilor echipajului.

Asigurarea transferului în zona nordică a fost efectuată de echipajul remorcherului de salvare Nikolai Chiker și de forțe din cadrul Bazei Navale a Flotei de Nord din Marea Albă. Acestea vor asigura și testarea corvetei în Marea Albă.

Construcția corvetei Gremiascii, Proiect 20385, a început pe 01 februarie 2012 la Șsntierul Naval Nordic. Proiectantul corvetei este Biroul de Construcții Almaz.

Corveta este destinată pentru descoperirea și distrugera submarinelor și navelor de suprafață ale adversarului convențional, asigurarea debarcării desantului maritim, precum și pentru îndeplinirea altor misiuni în zona maritimă apropiată. Aceasta este dotată cu diverse complexe moderne de armament, inclusiv cu rachete de croazieră de tip Kalibr.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Corveta Gremiascii va deveni prima platformă purtătoare de rachete Kalibr a Flotei ruse din Oceanul Pacific. Este planificat ca aceasta să fie introdusă în înzestrare până la sfârșitul anului 2019.

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a vizitat nava, pe 31.10.2019, la Șantierul Naval Iantar din Kaliningrad, unde s-a precizat că, în perspectivă, corveta va fi dotată cu rachete hipersonice Zircon.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s