Avionul de vânătoare rusesc Su-57, cu motorul pentru etapa a doua, a efectuat deja 16 zboruri

Directorul industrial al grupului de aviație al corporației ruse de stat Rosteh, Anatoly Serdyukov, a declarat, pe 06.12.2019, că, în cadrul testelor motorului pentru etapa a doua, un laborator zburător pe baza unui prototip de luptă al avionului de vânătoare Su-57 a efectuat deja 16 zboruri.

Potrivit precizărilor acestuia, problema utilizării produsului ca parte a aeronavei este în curs de dezvoltare.

“În prezent, sunt în curs de desfășurare testele de inginerie la stand ale unui motor promițător și se realizează integrarea acestuia în laboratorul zburător. În luna octombrie, a fost efectuat un nou zbor, fiind verificate caracteristicile produsului, în diferite moduri de zbor. În total, cu laboraorul zburător au fost efectuate 16 zboruri”, a precizat Serdyukov.

Su-57 cu motorul pentru etapa a doua, cunoscut și sub denumirea de Produsul 30, a efectuat primul zbor în luna decembrie 2017. Motorul va primi un sistem automatizat de control, complet electronic, care va asigura avionului Su-57 o super-manevrabilitate, zgomot redus și capacitatea de a efectua un zbor de croazieră la viteză supersonică.

Avionul de vânătoare de generația a cincea Su-57 este destinat pentru distrugerea tuturor categoriilor de ținte aeriene, terestre și de la suprafața apei. Avionul dispune de o viteză de zbor supersonică de croazieră, armament amplasat în interiorul corpului, acoperire radioabsorbantă (tehnologie stealth), precum și de cel mai recent complex de echipamente la bord.

Laboratorul zburător este o aeronavă de teste, concepută să verifice noi componente, ansambluri, agregate și soluții de proiectare, precum și parametrii de funcționare ai acestora direct în aer, în diferite moduri de zbor.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Specialiștii ruși apreciază că producerea în serie a avionului de vânătoare Su-57, cu motorul pentru etapa a doua, va putea începe în anul 2023.

Până în prezent, Ministerul rus al Apărării a încheiat două contracte pentru achiziționarea de avioane de vânătoare de generația a cincea Su-57. Primul, prevede livrarea a două avioane, până în anul 2020, iar al doilea furnizarea a 76 de aeronave, până în 2027.

Așadar, până în anul 2023, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse vor primi câte două avioane pe an, cu motoare pentru prima etapă. Probabil, toate aceste avioane vor fi introduse în dotarea centrului pentru pregătirea piloților de la Lipetsk. Abia din anul 2023, când se estimează că avioanele vor primi motoarele pentru etapa a doua, va începe livrarea acestora la trupe.

Este planificat ca primele regimente de aviație dotate cu avioane de vânătoare Su-57 să fie formate în Regiunile Militare Sud și Vest.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s