Militarii ruși din Crimeea desfășoară pregătiri pentru lansări de rachete asupra unor ținte navale

Șeful Departamentului asigurarea informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), Aleksei Rulev, a anunțat, pe 09.12.2019, că echipaje ale complexelor de rachete de coastă Bastion și Bal vor desfășura antrenamente planificate de executare a unor atacuri cu rachete asupra unor ținte navale.

“În Crimeea, în poligoane de pregătire pentru luptă, personalul complexelor de rachete antinavă Bastion și Bal, în cooperare cu complexe mobile de cercetare maritimă și a situației aeriene, va desfășura antrenamente planificate de perfecționare a deprinderilor practice, privind executarea unor atacuri cu rachete asupra unor ținte de suprafață, în timpul desfășurării din marș”, a precizat Rulev.

Acesta a menționat că echipajele bateriilor de start exersează modalitățile de amplasare a tehnicii în diferite poziții și în zone diverse, îndeplinind misiuni de desfășurare, de executare a atacurilor și de schimbare a ordinii de luptă și a locațiilor, după întrebuințarea armamentelor.

Scopul exercițiului constă în perfecționarea deprinderilor militarilor în descoperirea țintelor de suprafață, indicarea țintelor și pregătirea complexelor pentru executarea atacurilor cu rachete, în diverse situații tactice.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Complexele mobile de rachete Bastion și Bal aparțin Brigăzii 15 Rachete și Artilerie de Coastă – Sevastopol din cadrul Corpului 22 Armată – Simferopol al Trupelor de Apărare de Coastă ale FRMN.

În organica brigăzii se află două divizioane de rachete Bastion, un divizion de rachete Bal și un divizion de rachete Utes.

Probabil, activitățile de pregătire pentru luptă în poligoane sunt primele din noul an de instrucție, care a început în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse pe 02.12.2019.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s