Noua corvetă rusească Gremiascii a executat lansări de rachete Kalibr și Oniks, în Marea Albă

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 09.12.2019, corveta Gremiascii a executat lansări de rachete antinavă Kalibr și Oniks, într-un poligon din Marea Albă.

“În cadrul testelor corvetei, au fost executate lansări de rachete Kalibr și Oniks asupra unor ținte navale de suprafață”, se arată în comunicatul de presă.

Executarea tragerilor a fost asigurată de echipajele unor nave de luptă și auxiliare din cadrul Bazei Navale din Marea Albă și de aviația Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Flotei de Nord.

Gremiascii este prima corvetă din cadrul Proiectului 20385. Construirea navei a început pe 01 februarie 2012, la Șantierul Naval Nordic din Sankt Petersbursg. Corveta este destinată pentru descoperirea și distrugerea submarinelor și navelor de suprafață ale adversarului, asigurarea debarcării desantului maritime, precum și pentru îndeplinirea altor misiuni în zona maritimă apropiată. Aceasta a ieșit pe mare pentru desfășurarea unei noi etape de teste pe 06 decembrie.

Denumirea Gremiascii a fost dată corvetei în onoarea distrugătorului cu același nume al Flotei de Nord din timpul Marelui Război Patriotic, care, datorită succeselor obținute pe mare, a primit denumirea de gardă, iar comandantul navei, căpitan rang I Anton Gurin, a devenit erou al Uniunii Sovietice.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Corveta Gremiascii a efectuat transferul de la Baltiysk în Marea Albă în luna noiembrie, în condiții meteorologice dificile.

Corveta va deveni prima platformă purtătoare de rachete Kalibr a Flotei ruse din Oceanul Pacific. Este planificat ca aceasta să fie introdusă în înzestrare până la sfârșitul anului 2019.

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a vizitat nava, pe 31.10.2019, la Șantierul Naval Iantar din Kaliningrad, unde s-a precizat că, în perspectivă, corveta va fi dotată cu rachete hipersonice Zircon.

Rachetele lansate pe 09 decembrie sunt rachete antinavă de tip Kalibr (3M54) și Onyks (3M55). Probabil, în zilele următoare, în cadrul testelor de stat, corveta va lansa și o rachetă de croazieră de tip Kalibr (3M14) asupra unei ținte terestre din poligonul Cizha.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s