Încă un regiment din vestul Federației Ruse a fost dotat cu sisteme de rachete antiaeriene S-400

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 15.12.2019, că un regiment de rachete antiaeriene dislocat în Regiunea Leningrad a primit în înzestrare un complet de rachete antiaeriene S-400 Triumf.

Înainte de primirea tehnicii, personalul regimentului a fost instruit la Centru de pregătire al specialiștilor Trupelor de Rachete Antiaeriene din Gatchin (Regiunea Leningrad), unde a învățat caracteristicile tehnico-tactice și posibilitățile noilor sisteme și a dat examene pentru accesul la deservirea acestora.

În cadrul programului de reînzestrare, pe teritoriul poligonului Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan, echipajele de luptă ale regimentului au executat trageri de luptă asupra unor ținte hipersonice Favorit, care prezintă o complexitate ridicată pentru subunitățile de apărare antiaeriană.

După încheierea testelor în poligon, militarii regimentului au executat un marș combinat, pe o distanță de aproximativ 2.000 de kilometri, până în locul de dislocare permanentă. În luna februarie 2020, regimentul va intra în serviciul de luptă pentru apărarea antiaeriană a unor obiective de stat, militare și industriale, din nord-vestul țării.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, regimentul care a primit în dotare noile sisteme S-400 este Regimentul 1490 Rachete Antiaeriene – Ulyanovka (Raionul Tosnensky, Regiunea Leningrad).

Federația Rusă dispune în zona localității Sankt Petersburg de o puternică grupare de apărare antiaeriană, formată din cinci regimente de rachete antiaeriene și două regimente radiotehnice. Acestea sunt incluse în compunerea Diviziei 2 Apărare Antiaeriană – Khvoiny (Sankt Petersburg) a Armatei 6 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Sankt Petersburg din cadrul Regiunii Militare Vest.

Trei dintre regimentele diviziei (Regimentul 1488 Rachete Antiaeriene – Zelenogorsk, Regimentul 500 Rachete Antiaeriene – Gostilitsi și Regimentul 1489 Rachete Antiaeriene – Vaganovo) au fost dotate anterior cu sisteme de rachete antiaeriene S-400.

Planurile curente ale Ministerului rus al Apărării prevăd achiziționarea, până în anul 2020, a 56 de divizioane de rachete antiaeriene S-400 Triumf, adică 28 de regimente.

În ultimii ani, Forțele Aerocosmice au primit patru regimente de rachete antiaeriene pe an. Până în prezent, în cursul anului 2019, militarii ruși au primit două regimente de rachete antiaeriene S-400, ultimul dintre acestea fiind livrat pe 21 octombrie.

Astfel, în prezent, în compunerea Forțelor Aerocosmice se află 27 de regimente, respectiv 54 de divizioane dotate cu sisteme de rachete antiaeriene S-400 Triumf.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s