Federația Rusă a desfășurat în Marea Neagră un exercițiu de distrugere a unei nave a adversarului

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 24.12.2019, Flota rusă din Marea Neagră (FRMN) a executat un exercițiu de respingere a atacului și de distrugere a unei nave de suprafață a adversarului.

La exercițiu au participat echipaje ale navei mici purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo și complexelor de rachete de coastă Bal și Bastion.

Potrivit scenariului exercițiului, nava Orekhovo-Zuevo a descoperit o navă a adversarului convențional, care reprezintă o amenințare privind executarea unui atac cu rachete asupra obiectivelor de infrastructură ale FRMN.

Pe timpul antrenamentului, nava adversarului a executat lansări de rachete în direcția litoralului. Personalul din posturile de apărare antiaeriană ale navei mici purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo a întrebuințat artileria antiaeriană pentru interceptarea rachetelor, iar echipajele complexelor de rachete de coastă Bal și Bastion au distrus nava adversarului convențional.

Activitățile au fost desfășurate în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al FRMN.

Lupta de instrucție a fost efectuată prin intermediul lansărilor electronice de rachete, fără întrebuințarea practică a armamentului de rachete. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul s-a desfășurat pe fondul prezenței în Marea Neagră a distrugătorului Ross aparținând Forțelor Navale ale SUA. Pe 24 decembrie, nava a intrat în portul ucrainean Odesa.

Nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo a FRMN asigură monitorizarea directă a distrugătorului, pe timpul prezenței acestuia în Marea Neagră.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s