Fregata Amiral Makarov a FRMN a ajuns la Sevastopol, după îndeplinirea de misiuni în Marea Mediterană

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 27.12.2019, fregata Amiral Makarov a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a ajuns în Baza Navală principală de la Sevastopol, după îndeplinirea de misiuni în Marea Mediterană, în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale.

Ceremonia de întâmpinare a navei la sosirea din marșul de lungă durată s-a desfășurat sub conducerea comandantului marii unități de nave de suprafață a FRMN, contraamiral Oleg Krivorog.

La întâlnirea fregatei Amiral Makarov au participat veterani ai marii unități, mebrii familiilor și rudele marinarilor.

Aflată în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale, fregata a luat parte la o serie de exerciții cu Forțele Navale ale unor state riverane Mării Mediterane.

În luna noiembrie, echipajul fregatei Amiral Makarov a participat la un exercițiu comun cu nave aparținând Forțelor Navale ale Algeriei, în timpul căruia a desfășurat activități de asigurare a securității maritime. Exercițiul a inclus antrenamente privind controlul navigației civile și verificare unor nave suspectate de participarea la acțiuni de piraterie și activități economice ilegale.

De asemenea, în luna decembrie, echipajul fregatei, în compunerea unei grupări navale, a participat la primul exercițiu comun desfășurat în Marea Mediterană cu nave ale Forțelor Navale ale Siriei. În timpul acestuia, au fost executate trageri de artilerie și au fost desfășurate manevre comune ale navelor.

În baza Planului de rotire a forțelor FRMN în zona maritimă îndepărtată, fregata Amiral Makarov a fost înlocuită în Marea Mediterană de fregata Amiral Essen.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Amiral Makarov a intrat în Marea Neagră pe 23.12.2019. În ultimele zile, aceasta a desfășurat o serie de exerciții pe mare, în comun cu nave de luptă și auxiliare ale FRMN.

Fregata Amiral Makarov a plecat de la Sevastopol pe 23.09.2019. În timpul îndeplinirii de misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană, fregata a asigurat și conducerea acesteia.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s