Federația Rusă și Algeria au încheiat un pachet de contracte privind livrarea de tehnică de aviație

Potrivit sursei algeriene MenaDefense, Algeria a încheiat mai multe contracte pentru achiziționarea de tehnică de aviație din Federația Rusă. Acestea vor fi implementate într-o perioadă, care se întinde până în anul 2025.

Se pare că este vorba despre achiziționarea a 14 avioane de vânătoare Su-57E, a 14 avioane de vânătoare Su-35 și a 14 bombardiere de front Su-34.

Decizia de cumpărare a avioanelor de tip Su-57E a fost adoptată în vara anului 2019, în urma vizitei unei delegații algeriene la salonul de aviație MAKS-2019.

Sursa nu a prezentat alte detalii referitoare la cele trei contracte.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În luna septembrie 2019, aceeași sursă a informat că, la salonul MAKS-2019, care s-a desfășurat în Federația Rusă în perioada 27 august – 01 septembrie, o delegație din Algeria a încheiat două contracte pentru achiziționarea de avioane de vânătoare de producție rusească. Unul dintre contracte se referă la cumpărarea a 14-16 avioane de vânătoare de tip MiG-29M/M2, iar cel de-al doilea la 14-16 avioane de vânătoare multirol de tip Su-30MKI(A).

Alături de China și India, Algeria este unul dintre partenerii tradiționali ai Federației Ruse în ceea ce privește comerțul cu armament și tehnică militară.

Militarii algerieni intenționează ca, în total, să achiziționeze din Federația Rusă avioane de vânătoare de tip Su-30 pentru dotarea a cinci regimente, adică 72 de aparate.

Primul contract între părți a fost încheiat în 2006 și a inclus 28 de avioane Su-30MKA, în valoare de 1,5 miliarde de dolari.

Cinci ani mai târziu, a fost încheiat un al doilea contract, pentru 16 avioane Su-30, în valoare de 900 de milioane de dolari.

De asemenea, în baza unui contract încheiat în anul 2015, în valoare de aproximativ 800 de milioane de dolari, în perioada 2016-2017, Federația Rusă a livrat Algeriei 14 avioane de vânătoare multirol Su-30MKA.

Astfel, în prezent, Forțele Aeriene ale Algeriei dispun de 58 de avioane de vânătoare de tip Su-30.

În cazul în care și ultimele trei contracte sunt reale, atunci vor fi înregistrate mai multe premiere. Algeria va deveni prima țară care achiziționează noile avioane de vânătoare rusești de generația a cincea Su-57. În același timp, și în cazul avionului de vânătoare-bombardament Su-34 va fi vorba despre primul contract de livrare la export.

Deși în urma participării la campania din Siria, reprezentanții ruși au anunțat că mai multe state sunt interesate de avioanele Su-34, deocamdată, nu a fost încheiat niciun contract pentru livrarea acestora la export.

Sursa: bmpd.livejournal.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s