Irakul a reluat discuțiile cu Federația Rusă pentru achiziționarea de sisteme de rachete antiaeriene S-300

Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 09.01.2020, citând un raport al Comitetului pentru Apărare din Parlamentul irakian, că, în urmă cu câteva luni, Irakul a reluat negocierile cu Federația Rusă pentru achiziționarea de sisteme de rachete antiaeriene de tip S-300.

În același timp, un oficial de la Bagdad a declarat că țara sa se așteaptă la o opoziție a SUA în această problemă.

“Se presupune că această problemă ar fi trebuit rezolvată cu mult timp în urmă. După atacurile asupra bazelor milițiilor șiite ale Al-Hashd al-Shaabi din Bagdad și din alte provincii, a apărut nevoia pentru aceste arme, iar cei responsabili au reluat negocierile pentru încheierea unui contract de achiziționare a sistemlor S-300”, a declarat șeful comitetului, Muhammad Ryda.

Acesta a menționat că nu știe în ce stadiu se află negocierea contractului, dar că a fost obținută permisiunea conducerii superioare a Irakului pentru acesta.

Sistemele de rachete antiaeriene din familia S-300 sunt unele dintre cele mai puternice sisteme de apărare antiaeriană din lume. Dezvoltarea acestui sistem a început în anii 1960. Distanța maximă de descoperire a țintelor este de aproximativ 400-500 de kilometri.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Sistemele de rachete antiaeriene S-300 se numără printre armamentele vândute foarte bine la export de Federația Rusă.

În regiunea Orientului Mijlociu, acestea au fost livrate Iranului și Siriei.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s