Putin: Pentru prima dată în istorie, Federația Rusă a devenit lider în domeniu armamentelor

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat, pe 15.01.2020, în cadrul discursului anual rostit în Adunarea Federală, că, pentru prima dată în istorie, Federația Rusă a devenit lider în domeniul armamentelor.

“Nu amenințăm pe nimeni și nu ne străduim să ne impunem voința în fața nimănui. În același timp, pot să asigur pe toată lumea că măsurile noastre pentru consolidarea securității naționale au fost făcute în timp util și într-o măsură suficientă”, a precizat acesta.

Potrivit declarațiilor președintelui, în acest moment, Federația Rusă este lider în ceea ce privește dezvoltarea armamentelor moderne.

“Pentru prima dată, și vreau să subliniez, pentru prima dată în toată istoria existenței armelor nucleare, inclusiv în perioada sovietică, nu mai alergăm după nimeni, ci, dimpotrivă, alte state conducătoare ale lumii încearcă să dezvolte arme, pe care Federația Rusă le deține deja”, a spus Putin.

Acesta a precizat că, în opinia sa, capacitatea de apărare a Federației Ruse este asigurată pentru deceniile viitoare, dar, cu toate acestea nimeni nu trebuie să se relaxeze.

“Trebuie să mergem înainte cu atenție, observând și analizând ce se întâmplă în acest domeniu în lume, pentru a dezvolta armamente și sisteme de luptă pentru generațiile viitoare. Astăzi facem acest lucru”, a dat asigurări președintele rus.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Deși nu a precizat la ce armamente se referă, este evident că președintele rus a vizat noile arme hipersonice ale Federației Ruse.

Specialiștii militari recunosc decalajele înregistrate în prezent în acest domeniu între Federația Rusă și SUA.

La sfârșitul anului 2019, Federația Rusă a introdus în serviciul de luptă primul regiment dotat cu rachete balistice intercontinentale cu blocuri de luptă hipersonice Avangard, care dezvoltă o viteză de aproximativ 20 de Mach. În același timp, în serviciul experimental se află deja de câțiva ani racheta hipersonică de aviație Kinzhal, cu o viteză de peste 10 Mach. De asemenea, în stadiu final de dezvoltare se află și o rachetă hipersonică navală, care va fi introdusă în dotarea navelor și submarinelor care utilizează deja rachete de tip Kalibr. Este vorba, bineînțeles, despre racheta hipersonică Zircon.

Toate aceste mijloace pot purta ogive nucleare, asigurând descurajarea strategică.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s