Dragorul Ivan Antonov al Flotei ruse din Marea Neagră va îndeplini misiuni în Marea Mediterană

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 16.01.2020, dragorul Ivan Antonov al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a început deplasarea de la Sevastopol către Marea Mediterană.

“În prezent, echipajul dragorului asigură trecerea navei prin Strîmtorile Bosfor și Dardanele”, se arată în comunicatul de presă.

Dragorul va intra în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

Pentru echipajul navei, este prima misiune în zona maritimă îndepărtată de la intrarea în compunerea FRMN.

Dragorul de bază Ivan Antonov a fost construit la Șantierul Naval Sredne-Nevsky din Sankt Petersbursg. Nava a fost lansată la apă în 2018 și a fost introdusă în dotarea FRMN în ianuarie 2019.

Ivan Antonov reprezintă noua generație de nave pentru apărarea antimină. Dragorul are în dotare complexe moderne de căutare și descoperire a minelor, precum și aparate autonome antimină de suprafață și submersibile. Nava este destinată pentru descoperirea și distrugerea tuturor tipurilor de mine, protecția antimină a bazelor navale, a unor teritorii din zona de litoral, a navelor flotei pe timpul deplasării pe mare, precum și pentru instalarea unor baraje de mine și ducerea cercetării antimină.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Dragorul Ivan Antonov aparține grupului tactic de dragoare din cadrul Brigăzii 68 Nave Pază raion Martitim – Sevastopol a Bazei Navale Crimeea – Sevastopol.

Începând din 28.12.2019, în compunerea brigăzii a fost introdusă și o a doua navă de acest tip, respectiv Vladimir Emelianov. Noul dragor se află încă în Marea Baltică și nu a fost adus la Sevastopol.

Dragorul Ivan Antonov a participat, pe 09.01.2020, la exercițiul de amploare desfășurat în Marea Neagră de nave de luptă și auxiliare ale FRMN și Flotei de Nord.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s