În dotarea Trupelor de Desant Aerian ale Federației Ruse a fost introdus un nou lot de mașini de luptă BMD-4M

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 17.01.2020, în dotarea unui regiment de desant-asalt al Diviziei 76 Desant-Asalt din Pskov, a fost introdus un nou lot de tehnică militară.

Astfel, în cadrul unei ceremonii desfășurate sub conducerea locțiitorului comandantului Trupelor de Desant Aerian, general maior Anatoli Kontsevoy, regimentul a primit un complet de nivel batalion, format din 39 de mașini de luptă de nouă generație, respectiv 31 de mașini de luptă ale desantului BMD-4M și opt transportoare blindate BTR-MDM Rakushka.

Este vorba despre cel de-al șaptelea complet de nivel batalion primit în ultimii ani în dotarea Trupelor de Desant Aerian ale Federației Ruse.

“Trupele continuă să se dezvolte și să se modernizeze. În anul 2020, este planificată livrarea a încă două complete de nivel batalion de tehnică de luptă în marile unități și unități militare ale Trupelor de Desant Aerian”, a declarat la ceremonie generalul maior Anatoli Kontsevoy.

Completul de nivel batalion cu mașini de luptă și transportoare blindate este primul livrat Regimentului 234 Desant-Asalt al Diviziei 76 Desant-Asalt – Pskov.

Dotarea Trupelor de Desant Aerian cu mașini de luptă ale desantului BMD-4M și transportoare blindate BTR-MDM Rakushka a început în anul 2016.

Astfel, în septembrie și decembrie 2016, primele două complete de nivel batalion au fost introduse în dotarea Regimentului 137 Desant-Parașutiști al Diviziei 106 Desant Aerian din Ryazan. În aprilie și august 2017, alte două complete de nivel batalion au fost livrate Brigăzii 31 Desant-Asalt – Ulyanovsk. În februarie 2018 și martie 2019, ultimele două complete au fost introduse în dotarea Regimentului 104 Desant-Asalt al Diviziei 76 Desant-Asalt – Pskov.

În afară de acestea, la începutul anului 2017, un complet de nivel companie (10 mașini de luptă BMD-4M) au fost livrate Centrului 242 Instrucție al Trupelor de Desant Aerian din Omsk.

Primele 17 mașini de luptă ale desantului BMD-4M și 12 transportoare blindate BTR-MDM Rakushka din producția de serie au fost furnizate Ministerului rus al Apărării în prima jumătate a anului 2015. Se pare că acestea au fost introduse în dotarea Institutului Militar Suoperior de Comandă al Trupelor de Desant Aerian din Ryazan.

În total, în prezent, Trupele de Desant Aerian ale Federației Ruse dispun de 250 de mașini de luptă ale desantului BMD-4M și 150 de transportoare blindate BTR-MDM Rakushka.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Potrivit planurilor curente ale Trupelor de Desant Aerian ale Federației Ruse, reînzestrarea completă cu mașini de luptă ale desantului BMD-4M și transportoare blindate BTR-MDM Rakushka se va încheia în anul 2025. Acestea vor înlocui la trupe mașinile și transportoarele vechi de tip BMD-2 și BTR-D.

Sursa: bmpd.livejournal.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s