Transmisioniștii ruși din Caucazul de Nord au primit în dotare noi puncte mobile de conducere

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 27.01.2020, că subunități de transmisiuni din Caucazul de Nord au primit în dotare complexe mobile automatizate APE-5 destinate pentru conducerea trupelor și realizarea schimburilor de informații, în condiții de campanie.

“În dotarea subunităților de transmisiuni ale Armatei 58 arme întrunite din Caucazul de Nord a Regiunii Militare Sud au fost introduse aproximativ 10 complexe automatizate mobile de tip APE-5”, se arată în comunicatul de presă.

Noile complexe sunt destinate pentru conducerea automatizată și realizarea schimbului de informații cu personalul de conducere al marilor unități, unități militare și subunități subordonate, în condiții de campanie.

Noile complexe mobile permit reducerea de două ori a timpului necesar pentru desfășurarea punctelor de comandă, schimbarea rapidă a locului de dislocare, automatizarea unor misiuni și creșterea volumului de date transmise și recepționate.

“Complexele APE-5 sunt instalate pe automobile Kamaz și includ posturi de lucru automatizate pentru personalul de conducere, întrunite într-o rețea unică locală, ce asigură conducerea din punctul de comandă de campanie a marilor unități și unități militare subordonate, inclusiv prin intermediul canalelor protejate de transmisiuni, în regim de videoconferință”, au precizat reprezentanții Serviciului de presă al Regiunii Militare Sud.

APE-5 este dotat cu sistemul de navigație prin satelit Glonass și cu instrumente de prelucrare a informațiilor cartografice. Generatoarele electrice incluse în compunerea complexelor asigură lucrul autonom al acestora.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Complexele mobile APE-5 au fost introduse în dotarea Brigăzii 34 Conducere – Vladikvkaz a Armatei 58 arme întrunite – Vladikavkaz din cadrul Regiunii Militare Sud.

Brigada are ca misiune principală asigurarea comunicațiilor armatei cu eșaloanele superioare și cu trupele subordonate.

În baza unui contract încheiat în anul 2018, Forțele Armate ale Federației Ruse au primit în dotare, în cursul anului 2019, aproximativ 90 de complexe mobile de conducere APE-5 și APE-3. Acestea au fost distribuite în toate Regiunile Militare.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s