Elicoptere rusești au îndeplinit misiuni speciale în munții din Caucazul de Nord

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 28.01.2020, în timpul unor zboruri de instrucție și antrenament, echipaje de luptă ale elicopterelor de tip Mi-28N, Mi-35 și Mi-8AMTȘ aparținând regimentului de aviație din Ținutul Stavropol au îndeplinit o serie de misiuni speciale, în condiții de teren muntos împădurit, în Caucazul de Nord.

Piloții au executat sprijinirea cu foc a destașamentelor de asalt, escortarea coloanelor în timpul deplasării, transportul și debarcarea desantului aerian tactic, precum și livrarea de muniții și diverse mărfuri cu destinație militară în zone îndepărtate cu păduri și teren muntos.

În afară de aceasta, piloții și-au perfecționat deprinderile privind descoperirea și identificarea diverselor obiective, a țintelor terestre fixe și mobile, a tehnicii blindate, elicopterelor și avioanelor adversarului convențional, care zboară la altitudini reduse.

De asemenea, echipajele și subunitățile serviciilor de la sol au desfășurat activități de pregătire pentru redislocarea tehnicii de aviație pe aerodromuri operative și de rezervă.

La zborurile de instrucție și antrenament au participat aproximativ 40 de militari din cadrul personalului navigant și peste 10 elicoptere ale Aviației Forțelor Terestre.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Elicopterele de luptă și de transport participante la activitățile de instrucție aparțin Regimentului 487 Elicoptere – Budennovsk din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don a Regiunii Militare Sud.

De regulă, regimentul de elicoptere îndeplinește misiuni în sprijinul trupelor Armatei 8 arme întrunite – Vladikavkaz.

Pe lângă cele trei tipuri de elicoptere menționate mai sus, în dotarea regimentului se mai află elicoptere de tip Mi-8MTV-5.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s