În dotarea Flotilei ruse din Marea Caspică, a fost introdus primul complex de rachete de coastă de tip Bal

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 30.01.2020, în Republica Daghestan, s-a desfășurat o ceremonie de predare către Flotila rusă din Marea Caspică (FRMC) a unui complex de rachete de coastă de tip Bal.

Complexul este destinat pentru apărarea locurilor de dislocare a navelor, asigurarea securității în acvatoriul Mării Caspice și protejarea subunităților terestre ale FRMC.

Echipajele complexului de rachete de coastă Bal apaținând FRMC pot să efectueze lansări individuale de rachete sau pot să execute foc în salve. Cea mai mare parte a zborului unei rachete se desfășoară deasupra apei, ceea ce poate contribui la economisirea de muniție și îngreunarea interceptării și distrugerii acesteia de către mijloacele de apărare antiaeriană.

O instalație de lansare a complexului de rachete de coastă Bal poate să lanseze, simultan, salve de peste 50 de rachete.

Complexul de rachete de coastă Bal este amplasat pe șasiul înalt de tip MZKT-7930, ceea ce îi permite să ocupe poziții pe porțiuni de litoral neamenajat. În dotarea acestuia se află rachete de croazieră antinavă cu bătaia de câteva sute de kilometri.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În dotarea FRMC a mai existat, începând din anul 2011, un divizion de rachete de coastă de tip Bal. Este vorba despre Divizionul 46 Rachete de Coastă – Kaspiysk. Însă, după integrarea Crimeii în Federația Rusă, în anul 2014, divizionul a fost redislocat de la Kaspiysk la Sevastopol și inclus în organica Brigăzii 15 Rachete și Artilerie de Coastă.

De regulă, un divizion de rachete de coastă Bal este structurat în două baterii și include:

– două puncte de conducere și comunicații;

– patru instalații de lansare, fiecare cu opt containere de transport și lansare, cu rachete de croazieră antinavă H-35 (3M24) și H-35U;

– patru mașini de transport și reîncărcare (pentru formarea celei de-a doua salve);

– alte mașini de asigurare.

Probabil, complexul despre care vorbește informația este, de fapt, tot un divizion de rachete de coastă, dislocat tot la Kaspiysk.

Un divizion de rachete de coastă Bal poate să lanseze, la o salvă, 32 de rachete de tip H-35 (bătaie 120 de kilometri) sau H-35U (bătaie 260 de kilometri).

Surse: mil.ru, ria.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s