Submarinul Stary Oskol al Flotei ruse din Marea Neagră a fost deplasat la Kronshtadt pentru reparații

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a informat, pe 31.01.2020, că submarinul Stary Oskol, Proiect 636.3, a sosit la Șantierul Naval din Kronshtadt pentru reparații planificate, după ce a încheiat îndeplinirea misiunilor în compunerea escadrei ruse din Marea Mediterană.

“În cursul nopții trecute, a fost efectuată operația de andocare a submarinului Stary Oskol la Șantierul Naval din Kronshtadt. Reparațiile planificate vor dura până la patru luni”, se arată în comunicatul de presă.

Submarinul de același tip Krasnodar continuă să desfășoare serviciul de luptă în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană. Inițial s-a presupus că reparea celor două submarine va fi efectuată la Șantierul Naval al Amiralității, care le-a produs, însă ulterior această comandă a fost încredințată Șantierului Naval din Kronshtadt (ambele șantiere fac parte din Corporația Întrunită Constructoare de Nave).

La sfârșitul lunii aprilie 2019, submarinele Krasnodar și Stary Oskol au trecut din Marea Neagră în Marea Mediterană, unde au înlocuit submarinele Veliky Novgorod și Kolpino în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinul Stary Oskol este primul din cele șase submarine Proiect 636.3 ale FRMN, care este deplasat în șantier pentru reparații planificate.

Probabil, prin rotație, toate submarinele vor trece în perioada următoare prin Șantierul Naval din Kronshtadt. Este posibil ca următorul submarin care va fi deplasat în Marea Baltică să fie submarinul Krasnodar, aflat în prezent în estul Mării Mediterane.

Cele două submarine nu au suferit până acum niciun fel de reparații din momentul producerii la Șantierul Naval al Amiralității.

Celelalte patru submarine, Novorossiysk, Rostov pe Don, Veliky Novgorod și Kolpino, au fost supuse unor reparații ușoare la Sevastopol.

Între timp, în Marea Mediterană a fost adus și submarinul Novorossiysk, ce ar putea fi al treilea submarin trimis la Kronshtadt pentru reparații.

Surse: korabel.ru, topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s