Fregata Iaroslav Mudry a Flotei ruse din Marea Baltică efectuează o escală în Oman

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 10.02.2020, fregata Iaroslav Mudry a Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB) a început efectuarea unei escale planificate în portul Salana din Oman.

Pe parcursul acesteia, echipajul navei va completa rezervele de apă, combustibili și alimente și va efectua întreținerea tehnică a fregatei. La incheierea escalei, care va dura până pe 18 februarie, fregata Iaroslav Mudry va continua să îndeplinească misiuni în Oceanul Atlantic.

Potrivit planului marșului de lungă durată, detașamentul de nave al FRMB va desfășura, până la sfârșitul lunii februarie, misiuni de luptă împotriva pirateriei maritime în Oceanul Indian.

Detașamentul de nave al FRMB, format din fregata Iaroslav Mudry, remorcherul maritim Viktor Konetskiy și petrolierul Yelnya a plecat de la Baltiysk pe 01 octombrie 2019. În luna decembrie 2019, detașamentul de nave al FRMB a participat, pentru prima dată, la exercițiul ruso-indian Indra-2019, la un exercițiu comun cu nave din China și Iran, precum și la un exercițiu ruso-japonez, care a avut ca obiectiv cooperarea în cadrul misiunilor antipiraterie.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pe timpul marșului, detașamentul de nave al FRMB a îndeplinit misiuni în Marea Mediterană, în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse și a efectuat escale în porturile Pireu și Tartus.

Înaintea intrării în portul Tartus, navele au desfășurat o serie de activități de pregătire pentru luptă în Marea Mediterană, care au inclus antrenamente de întrebuințare a mijloacelor de apărare antiaeriană și de război electronic, pentru respingerea unui atac aerian al adversarului convențional. În afară de aceasta, echipajele navelor au executat manevre comune, în condiții de navigație intensă. De asemenea, echipajele de luptă de la bordul fregatei Iaroslav Mudry au îndeplinit, din mișcare, misiuni de căutare și descoperire a submarinelor adversarului și au efectuat lansări electronice de rachete asupra unor ținte navale, cu întrebuințarea principalului armament de asalt, respectiv a complexului de rachete antinavă Uran.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s