În Federația Rusă, va fi executat primul exercițiu comun ruso-belarus din anul 2020

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 11.02.2020, că subunități aparținând Trupelor de Desant Aerian din Federația Rusă și Forțelor pentru Operații Speciale din Republica Belarus vor executa un exercițiu comun, pe teritoriul Regiunii Pskov.

“Primul exercițiu tactic comun din anul 2020 între Trupele de Desant Aerian din Federația Rusă și Forțele pentru Operații Speciale din Republica Belarus va fi executat, în perioada 18-21.02.2020, pe teritoriul Regiunii Pskov. În total, la exercițiu vor participa peste 350 de militari și aproximativ 100 de unități de tehnică militară și specială aparținând marii unități de desant-asalt din Pskov și aproximativ 80 de militari din cadrul marii unități de desant-asalt din localitatea Brest din Republica Belarus”, se arată în comunicatul de presă.

La exercițiu va fi întrebuințată și tehnică militară din dotarea Trupelor Regiunii Militare Vest, între care două elicoptere Mi-24 și opt elicoptere Mi-8, precum și patru avioane Il-76MD ale Aviației Militare de Transport din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

Exercițiul se va desfășura în poligoanele Zavelichye din Pskov și Strughi Krasnye din afara orașului, sub conducerea comandantului marii unități de desant-asalt din Pskov, general maior Igor Kapliy.

“Astăzi este așteptată sosirea delegației din Republica Belarus pentru participarea la exercițiu, după care va fi formată o subunitate comună din militarii celor două state, care, timp de o săptămână, va desfășura activități de întărire a coeziunii în luptă”, au informat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Din partea Federației Ruse, la exercițiul comun ruso-belarus participă subunități aparținând Diviziei 76 Desant-Asalt – Pskov din cadrul Trupelor de Desant Aerian.

În fiecare an, trupele din cele două state execută mai multe exerciții comune. De exemplu, în anul 2019, militari aparținând Trupelor de Desant Aerian din Federația Rusă și Forțelor pentru Operații Speciale din Republica Belarus au executat un exerxițiu tactic într-un poligon de lângă Novorossiysk. De asemenea, în perioada 13-19 septembrie, în poligonul Mulino din Regiunea Nizhniy Novgorod, a fost executat exercițiul ruso-belarus Scutul Uniunii-2019, cu participarea a 12.000 de militari.

În același timp, militarii din Federația Rusă și Republica Belarus participă la o serie de exerciții în format trilateral. În anul 2019, aceștia au executat exercițiul Frăția slavă-2019 împreună cu militari din Serbia și Apărătorii prieteniei-2019 cu militari din Egipt.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s