Nave ale FRMN au asigurat protecția unui detașament de nave de desant, pe timpul traversării mării

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 15.02.2020, nave aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au executat un exercițiu de asigurare multilaterală a apărării unui detașament de nave de desant, pe timpul traversării mării, înaintea debarcării desantului maritim pe o porțiune de litoral neamenajat.

În compunerea detașamentului de acoperire au intrat nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo, vedeta purtătoare de rachete R-60, nava mică antisubmarin Muromets și dragorul maritime Kovrovets.

Pe timpul primei etape a exercițiului, echipajul dragorului Kovrovets a asigurat tregerea navei mari de desant Saratov printr-un baraj de mine, după care marinarii de la bordul navei de desant au executat trageri de artilerie asupra unor mine plutitoare.

În cadrul etapei principale a exercițiului, echipajul navei mari de desant Saratov a executat un antrenament comun cu navele de protecție pentru ducerea luptei navale, apărarea antisubmarin și antiaeriană. De asemenea, au fost executate trageri de artilerie asupra unor ținte de coastă, pentru asigurarea debarcării în siguranță a desantului.

În etapa finală a exercițiului, nava mare de desant Saratov a executat marș către o porțiune indicată de litoral, pentru exersarea acțiunilor echipajului în timpul debarcării desantului maritim.

În total, la exercițiu au participat cinci nave de luptă și peste 500 de militari ai FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Anterior, pe 14.02.2020, subunități ale brigăzii de infanterie marină a FRMN au executat un antrenament de ambarcare a personalului și tehnicii militare pe nava mare de desant Saratov.

Astfel, pe navă au fost ambarcate peste 40 de unități de tehnică militară și aproape 400 de militari.

Este posibil ca la exercițiul din 15.02.2020 trupele și transportoarele blindate BTR-82AM ambarcate în ziua precedentă să se fi aflat în continuare la bordul navei de desant Saratov.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s