Navele de luptă ale FRMN au revenit în baze, după desfășurarea de exerciții pe mare

Șeful Departamentului asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), Aleksei Rulev, a anunțat că, pe 22.02.2020, fregatele Amiral Makarov și Amiral Grigorovici revin în punctele de dislocare permanentă, după desfășurarea de exerciții în acvatoriul Mării Negre.

“Gruparea navală de atac a FRMN, formată din fregatele Amiral Makarov și Amiral Grigorovici, nava mică purtătoare de rachete Vyshniy Volochek și vedeta purtătoare de rachete R-60, a îndeplinit cu succes toate activitățile de pregătire pentru luptă planificate și a executat trageri de artilerie de control asupra unor ținte navale, care au imitate nave de luptă ale adversarului convențional”, a precizat Rulev.

Potrivit declarațiilor acestuia, navele de luptă ale FRMN revin în punctele de dislocare permanentă.

Aleksei Rulev a declarat că, în timpul exercițiului, echipajele navelor au desfășurat și antrenamente de distrugere a unor ținte aeriene, executând trageri practice de artilerie și lansări electronice de rachete antiaeriene.

Fregatele Amiral Makarov și Amiral Grigorovici sunt purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr și au participat de mai multe ori la operația executată în zona litoralului sirian.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregatele Amiral Grigorovici și Amiral Makarov aparțin Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol din cadrul FRMN.

Nava mică purtătoare de rachete Vyshniy Volochek și vedeta purtătoare de rachete R-60 fac parte din Brigada 41 Vedete Purtătoare de Rachete – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol.

Cele patru nave de luptă ale FRMN s-au aflat pe mare începând din 20.02.2020, unde au exersat ducerea luptei navale, în poligoane de instrucție.

Probabil, în perioada următoare, vor ieși pe mare și alte nave de luptă ale FRMN, care vor desfășura activități de pregătire în cadrul grupărilor tactice.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s