Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a vorbit despre armele viitorului

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat, pe 23.02.2020, la un concert organizat de Ministerul Apărării cu ocazia Zilei Apărătorilor Patriei, că Federația Rusă va continua să-și modernizeze armata și flota prin introducerea în dotare a unor categorii avansate de armamente și tehnică militară.

Șeful statului a precizat că Federația Rusă intenționează să-și întărească în continuare potențialul Forțelor Strategice, să echipeze cu armamente noi toate categoriile de Forțe Armate, inclusiv cu complexe laser și hipersonice, precum și cu sisteme de mare precizie.

După cum a declarat președintele rus, multe categorii de armamente rusești nu au analog în lume.

“În același timp, în ceea ce privește un anumit număr de eșantioane promițătoare, și vorbim aici practic de armele viitorului, am trecut deja de la faza de testare la introducerea acestora în serviciul de luptă, în regim gata de luptă permanent”, a spus Putin.

Potrivit declarațiilor acestuia, toate aceste armamente vor asigura securitatea Federației Ruse pe termen lung.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Încă de la sfârșitul anului 2018, în dotarea Forțelor Armate ale Federației Ruse au fost introduse primele rachete hipersonice. Astfel, din 01.12.2018, în Regiunea Militară Sud, se află în serviciul de luptă experimental o escadrilă de avioane de vânătoare MiG-31K, dotată cu rachete hipersonice Kinzhal.

De asemenea, în anul 2019, în înzestrarea Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN) au fost introduse atât laserele de luptă Peresvet, cât și rachetele Avangard, cu blocuri de luptă hipersonice.

În același timp, racheta hipersonică Zircon, destinată Forțelor Navale, se află într-un stadiu avansat de dezvoltare, urmând să fie introdusă în dotare în scurt timp.

Alte arme ale viitorului, despre care președintele rus, Vladimir Putin a vorbit în ultimul timp, sunt reprezentate de aparatul submersibil telecomandat Poseidon și racheta de croazieră cu propulsie nucleară Burevestnik. Acestea se află în diverse stadii de dezvoltare.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s