Nave de luptă ale FRMN au simulat distrugerea navelor adversarului cu rachete Kalibr

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 14.03.2020, un detașament de nave a desfășurat o luptă navală de instrucție cu adversarul convențional.

“În prima etapă a exercițiului, după ce a primit datele necesare de la un avion de cercetare Su-24MR, echipajul navei mici purtătoare de rachete Ingushetia a întrebuințat complexul de rachete Kalibr-NK împotriva navei principale a adversarului, purtătoare de rachete de croazieră. Lansările de rachete au fost executate în format electronic, asupra unor ținte imitate”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit datelor de cercetare, un detașament de nave al adversarului se pregătea să execute un atac masiv cu rachete asupra obiectivelor FRMN.

“În etapa a doua a exercițiului, navele rămase ale adversarului convențional au fost distruse cu artileria de către nava de patrulare Vasili Bykov și fregata Pytlivy, ale căror echipaje au executat trageri de artilerie asupra unor ținte navale”, au precizat reprezentanții FRMN.

Statul major al FRMN a informat că, “în timpul etapei finale a manevrelor, echipajele au efectuat aruncări practice de grenade, pentru distrugerea grupurilor de diversiune submarină ale adversarului convențional, pe timpul staționării navelor într-o radă necunoscută”.

Exercițiul a avut un caracter planificat.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Activitățile de pregătire pentru luptă desfășurate de navele FRMN în acvatoriul Mării Negre sunt normale pentru această perioadă.

După ce au îndeplinit misiuni de curs K-1 și K-2, navele de luptă execută acțiuni comune, potrivit destinației, în compunerea grupărilor navale tactice.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s