Echipajul submarinului Veliky Novgorod al FRMN a desfășurat activități de pregătire pentru ieșirea pe mare

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 19.03.2020, echipajul submarinului Veliky Novgorod din compunerea marii unități de submarine din cadrul Bazei Navale Novorossiysk a desfășurat un exercițiu complex de pregătire pentru ieșirea pe mare.

În timpul îndeplinirii misiunilor de instrucție, marinarii au desfășurat algoritmi de acțiune pentru pregătirea submarinului în vederea ieșirii pe mare, cu scufundarea uletrioară și executarea de activități în imersiune.

De asemenea, echipajul submarinului Veliky Novgorod a desfășurat activități de luptă pentru vitalitatea navei. După ce în unul dintre compartimentele submarinului a izbucnit un incendiu, a fost dat semnalul de alertă de avarie, iar echipajul a îndeplinit normative de ermetizare a compartimentului afectat, de îmbrăcare a mijloacelor individuale de protecție, de localizare și stingere a incendiului.

Pe lângă acestea, în cadrul exercițiului complex, marinarii au exersat operațiunile de scufundare la diverse adâncimi, de la periscop și până la adâncimea de lucru, precum și de ieșire la suprafață, de conducucere a submarinului la suprafața apei și în imersiune.

Exercițiul s-a desfășurat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor flotei și a avut ca scop creșterea nivelului măiestriei profesionale a militarilor.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Din imaginile și materialele video prezentate de Ministerul rus al Apărării și de postul de televiziune Zvezda se poate observa că o porțiune a învelișului exterior din partea din față a submarinului este diferită la culoare de restul corpului navei.

Pe 07.09.2019, agenția de presă rusă Tass a informat, citând o sursă aparținând structurilor de forță din Crimeea, că submarinul Veliky Novgorod va trebui supus unor reparații suplimentare din cauza ruperii învelișului special de cauciuc, pe partea dreaptă a bordului.

După cum a precizat sursa, “în luna iulie, când submarinul a fost andocat la Sevmorzavod s-a descoperit că pe partea dreaptă față a acestuia a fost îndepărtat un strat de cauciuc, ce absorbea zgomotul și asigura invizibilitatea acustică a submarinului”.

“Pentru a înlocui învelișul, va fi nevoie de o nouă aducere a submarinului la doc pentru reparații”, a spus atunci sursa. Aceasta nu a menționat cum ar fi putut fi produse astfel de daune, dar a precizat că nu au fost afectate corpul submarinului sau plăcile sonar amplasate pe acesta.

Cel mai probabil, deficiențele constatate la învelișul corpului submarinului au fost remediate între timp.

Probabil, în perioada următoare, submarinul Veliky Novgorod va ieși în acvatoriul Mării Negre pentru desfășurarea unor activități de pregătire pentru luptă. În ultimele luni, pe mare s-a aflat, în mai multe rânduri, submarinul Kolpino al FRMN.

Surse: mil.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s