Federația Rusă acordă asistență medicală militară Italiei, în lupta împotriva coronavirusului

În baza unei solicitări a premierului Italiei, Giuseppe Conte, adresată președintelui rus, Vladimir Putin, în timpul unei convorbiri telefonice din 21.03.2020, Ministerul rus al Apărării acordă asistență medicală statului italian, în lupta împotriva coronavirusului.

Detaliile misiunii au fost stabilite de miniștrii apărării din cele două state, Serghei Șoigu și Lorenzo Guerini, care au purtat, de asemenea, o discuție telefonică, în seara zilei de 21.03.2020.

Ca urmare a deciziilor adoptate de conducerea politică și militară a Federației Ruse și Italiei, în noaptea de 21/22.03.2020, pe aerodromul Chakalovsky din Regiunea Moscova, a fost format un grup de aviație, care include nouă avioane de tip Il-76MD. Aeronavele din compunerea Aviației Militare de Transport au fost aduse de la bazele aeriene din Regiunile Pskov, Ulyanovsk și Orenburg.

De asemenea, în cursul nopții și în dimineața zilei de 22.03.2020, a fost format un grup de specialiști militari în domeniul epidemiologiei și virusologiei, care este format din aproximativ 100 de persoane. Acesta include opt echipe mobile de specialiști cu mare experiență practică în ceea ce privește combaterea răspândirii infecțiilor virale, eliminarea unor situații epidemiologice dificile, organizarea dezinfecției clădirilor, structurilor și sistemelor de aprovizionare cu apă.

Specialiștii ruși dispun de echipamente moderne, tehnică specială și aparatură medicală.

Șeful grupului de experți ruși este generalul maior Serghei Kikot, un dezvoltator și specialist de prim-rang în domeniul aplicării ultimelor eșantioane ale sistemelor de tratamente speciale. Acesta a îndeplinit misiuni practice de organizare a activităților în condiții epidemiologice complicate și pe timpul înlăturării efectelor inundațiilor.

Între specialiștii ruși se află locotenentul colonel Ghennadi Eremin, șeful oamenilor de știință de la Centrul de Cercetări Științifice. Acesta este expert în domeniul organizării și desfășurării activităților anti-epidemiologice.

În compunerea grupului se află și locotenentul colonel Viaceslav Kulish, care este specialist în domeniul elaborării mijloacelor de protecție împotriva agenților biologici dăunători, de natură virală. Acesta a participat la dezvoltarea vaccinului împotriva Ebola.

De asemenea, la activitatea grupului de specialiști va participa locotenentul colonel Aleksandr Yumanov, doctor docent al Academiei de Medicină Militară S.M. Kirov. În anul 2019, acesta a participat la exercițiului Medex-2019 desfășurat în India, cu participarea serviciilor medicale militare ale statelor membre ASEAN și partenerilor de dialog în formatul SMOA plus, privind sprijinul anti-epidemic în catastrofe naturale și situații de urgență. De asemenea, acesta a participat, în compunerea unui grup de specialiști militari ruși, la desfășurarea în Republica Guineea a unui spital mobil, în cadrul programului internațional de luptă împotriva Ebola.

Grupul include și un alt epidemiolog de prim-rang, colonelul Aleksei Smirnov. Acesta este autorul a peste 70 de lucrări științifice privind studiul epidemiologiei și prevenirea bolilor infecțioase relevante. A participat activ la dezvoltarea vaccinului împotriva Ebola.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Până în prezent, la ora 19.00 (ora Moscovei) au decolat către Italia cinci avioane de tip Il-76MD. Probabil, în cursul serii se va încheia procesul de dislocare în Italia a specialiștilor și tehnicii militare. Avioanele rusești aterizează pe aerodromul Bazei Aeriene Praktik de Mare, situată la aproximativ 30 de kilometri sud-vest de Roma.

Este de remarcat viteza cu care a fost constituit și deplasat în Italia grupul de specialiști militari cu tehnica din dotare. Acest lucru s-a produs, practic, într-un interval de 24 de ore de la discuțiile dintre conducătorii politici ai celor două țări.

Probabil, pe lângă aspectul umanitar, misiunea militară rusă din Italia vizează dezvoltarea relațiilor bilaterale și obținerea unei experințe în lupta împotriva coronavirusului, care ar putea fi folosită ulterior și în Federația Rusă, unde, deocamdată, situația extinderii virusului este ținută sub control. Pe tehnica militară deplasată în Italia specialiștii ruși au scris “Din Rusia, cu dragoste”, în limbile rusă, engleză și italiană.

Trebuie remarcat faptul că sprijinul medical militar rus este acordat în condițiile apartenenței Italiei la NATO și a sancțiunilor internaționale impuse Federației Ruse, la care a participat și Italia, în calitate de stat membru al UE.

Ministerul rus al Apărării a publicat pe canalul său de You Tube un material video referitor la activitățile de pe aerodromul Chkalovsky. Acesta poate fi vizualizat la adresa:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=GQ1cswJS35o.

În material au fost identificate aeronavele Il-76MD cu numerele de înregistrare RF-86907 și RF-78784.

De asemenea, postul de televiziune Zvezda a prezentat două materiale video pe această temă. Acestea pot fi vizionate la adresele:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/20203221142-64WKQ.html și

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/20203221738-XaJyK.html.

Primul material include o porțiune din cel dat publicității de Ministerul Apărării, iar în al doilea sunt prezentate decolările mai multor aeronave. Între acestea au fost identificate avioanele Il-76MD cu numerele de înregistrare RF-76767 și RF-76769.

Surse: mil.ru, militarynews.ru, tvzvezda.ru, topwar.ru, vz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s