În Forțele Armate ale Federației Ruse a început o verificare a trupelor privind lupta împotriva coronavirusului

Ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a anunțat că, la ordinul comandantului suprem al Forțelor Armate, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, începând cu 25.03.2020, în organele de conducere militară, marile unități și unități militare ale Regiunilor Militare Vest și Centru, Forțelor Aerocosmice, Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică, Trupelor de Protecție RCB (radiații, chimică și biologică), Trupelor de Geniu și organizațiilor de asigurare medicală se desfășoară o verificare a nivelului de pregătire pentru luptă.

Scopul verificării constă în creșterea nivelului de pregătire al subunităților pentru îndeplinirea, în cazul în care va fi necesar, a misiunilor de luptă împotriva infecțiilor cu coronavirus.

Toate activitățile vor fi executate exclusiv în poligoanele Forțelor Armate ale Federației Ruse, fără implicarea organelor și serviciilor din cadrul subiecților federației, organelor teritoriale sau altor ministere și agenții.

Verificarea se va desfășura în două etape. În prima etapă, comandanții Regiunilor Militare și ai organelor centrale de conducere militară vor forma grupări de forțe (mijloace) și detașamente combinate pentru lupta împotriva bolilor, în locurile de dislocare a militarilor.

În a doua etapă, timp de două zile, va fi verificată capacitatea detașamentelor medicale cu destinație specială, a subunităților medicale ale Regiunilor Militare, marilor unități operative și marilor unități ale categoriilor de trupe și genurilor de arme, precum și a rezervei mobile a Statului Major General al Forțelor Armate de a fi desfășurate oportun pentru lupta împotriva infecțiilor.

De asemenea, în timpul verificării vor fi analizate posibilitățile de transport ale Ministerului Apărării, în vederea deplasării pe cale aeriană și pe calea ferată a forțelor și mijloacelor necesare în raioane îndepărtate, pentru acordarea de ajutor bolnavilor și pentru îndeplinirea unui complex de activități pentru carantină și tratament.

Verificarea se va încheia pe 28 martie.

Despre activitățile desfășurate în timpul verificării nivelului de pregătire al Forțelor Armate ale Federației Ruse pentru rezolvarea de misiuni de desfășurare a activităților antiepidemiologice la trupe vor fi informați și atașații militari de pe lângă ambasadele străine.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Este pentru prima dată când în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse se desfășoară activități de acest gen.

Tandemul Vladimir Putin – Serghei Șoigu a impus în ultimii ani desfășurarea unor verificări inopinate asupra nivelului de pregătire al trupelor. Acestea se desfășoară la toate nivelurile, începând de la unitate militară și până la Regiune Militară.

Verificările de amploare, în care sunt implicate una sau două Regiuni Militare, împreună cu Aviația Militară de Transport și Trupele de Desant Aerian, se desfășoară într-un ritm de două sau trei pe an.

În perioada executării operației militare din Siria, în perioada 2015-2018, nivelul verificărilor inopinate a fost redus, din cauza implicării trupelor în campania siriană.

În anul 2018, a fost efectuată o singură verificare a trupelor din Regiunile Militare Est și Centru, înaintea manevrelor Est-2018. De asemenea, în anul 2019, o verificare similară s-a desfășurat în Regiunea Militară Centru, înaintea exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Centru-2019.

Ținând cont de faptul că în luna septembrie a acestui an este planificată desfășurarea exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020, este posibil ca o verificare de amploare să se desfășoare în Regiunea Militară Sud.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s