Nave de luptă ale FRMN, dotate cu rachete de croazieră Kalibr, au desfășurat noi exerciții în Marea Neagră

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 17.04.2020, două platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, respectiv fregata Amiral Essen și nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo, au executat un exercițiu de respingere a atacului navelor adversarului convențional, pe fondul prezenței în acvatoriul Mării Negre a distrugătorului american Porter.

“Potrivit planului exercițiului, navele de luptă ale FRMN au descoperit pe mare un detașament de nave aparținând adversarului convențional, care a luat curs către litoralul Peninsulei Crimeea. Navele suspecte nu au răspuns la încercările de stabilire a comunicațiilor și nu aveau semne distinctive, adică drapele sau numere de bord”, se arată în comunicatul de presă.

“La apropierea navelor inamice, acestea au executat lansări de rachete asupra navelor de luptă ale FRMN. Echipajul fregatei Amiral Essen a respins atacul aerian, cu ajutorul complexului de apărare antiaeriană Shtil-1. Ulterior, personalul unităților de luptă de rachete de la bordul fregatei Amiral Essen și navei mici purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo a efectuat alocarea țintelor și a distrus detașamentul de nave al adversarului convențional, cu o salvă a complexului de rachete de mare precizie Kalibr-NK”, au precizat reprezentanții FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pe timpul prezenței distrugătorului american Porter în Marea Neagră, navele de luptă ale FRMN își testează capacitățile de a reacționa la o eventuală situație de criză provocată de acesta. Astfel, sunt exersate diverse variante de acțiune pentru distrugerea navelor adversarului.

Pe 16.04.2020, echipaje ale bombardierelor de front Su-24M aparținând Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a FRMN și submarinul Kolpino au desfășurat un exercițiu comun privind executarea unui atac cu rachete și bombe asupra unui detașament de nave al adversarului convențional, în Marea Neagră. Rolul adversarului a fost jucat de fregata Amiral Essen și nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo.

Din informațiile de mai sus rezultă că, în prezent, în acvatoriul Mării Negre se află trei platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr: fregata Amiral Essen, nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo și submarinul Kolpino.

În total, în dotarea FRMN se află 14 platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr, între care șase submarine și opt nave de suprafață (fregate, nave de patrulare și nave mici purtătoare de rachete). Dintre acestea, 13 platforme sunt operaționale, cu excepția submarinului Stary Oskol, aflat în reparații la Șantierul Naval din Kronshtadt.

Trebuie menționat faptul că, în prezent, patru platforme purtătoare de rachete Kalibr, două submarine și două nave de suprafață, îndeplinesc misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană. Acestea se află în portul sirian Tartus și în raioane maritime din estul Mării Mediterane.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s