A treia navă de patrulare Proiect 22160 destinată FRMN a fost adusă de la Kerci la Novorossiysk

Serviciul de presă al filialei Azov – Marea Neagră a Serviciului de Salvare Maritimă din Federația Rusă a anunțat că, pe 20.04.2020, echipajul remorcherului Mercur a predat navelor auxiliare ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) din Novorossiysk o navă de patrulare Proiect 22160, după remorcarea din portul Kerci.

Mercur a început remorcarea navei de patrulare Proiect 22160, cu numărul de bord 363 (Petr Dezhavin) de la dana Șantierului Naval din Kerci. După trecerea pe sub arcada podului peste Strâmtoarea Kerci, remorcherul a scos nava în Marea Neagră și a deplasat-o în raionul portului Novorossiysk.

Serviciul de Salvare Maritimă a informat că procedura privind transferul navei a durat mai puțin de o zi. Remorcarea acesteia s-a desfășurat în regim normal, iar condițiile meteorologice nu au ridicat probleme.

Petr Dezhavin este a treia navă de patrulare Proiect 22160. Construcția acesteia a început în februarie 2016 la Șantierul Naval Gorki din Zelenodolsk. Ulterior, nava a fost transferată pentru finalizare la Șantierul Naval Zaliv din Kerci. Livrarea acesteia către Forțele Navale este planificată pentru anul 2020.

Navele modulare Proiect 22160 au un deplasament de 1.300 de tone și dezvoltă o viteză de până la 30 de noduri. Distanța de navigație a acestora este de 6.000 de mile, iar autonomia de 60 de zile. Navele de acest tip au fost proiectate ținând cont de asigurareau unor condiții confortabile pentru echipaj, care este format din până la 80 de persoane. La bordul navei poate fi ambarcat un elicoptere Ka-27PS. Între armamentele navelor de patrulare se află noua instalație de artilerie AK-176MA, calibru 76,2 milimetri, complexele de rachete antiaeriene Shtil-1 și Gibka, precum și mai multe mitraliere.

În compunerea FRMN se află în serviciu două nave ale Proiectului 22160, respectiv Vasili Bykov și Dmitri Rogachev.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava de patrulare Petr Derzhavin va desfășura la Novorssiysk testele de stat, după care va fi introdusă în dotarea Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN. Aceasta va deveni a 15-a platformă purtătoare de rachete de croazieră Kalibr din dotarea FRMN.

În total, în anul 2020, este planificată livrarea către FRMN a șase platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, între care: două nave de patrulare Proiect 22160 (Pavel Dezhavin și Serghei Kotov), o navă mică purtătoare de rachete Proiect 21631 (Gaivoron) și trei nave mici purtătoare de rachete Proiect 22800 (Kozelsk, Tsiklon și Okhotsk).

Ultimele două nave de patrulare Proiect 22160, Viktor Veliky și Nikolai Siniaghin, vor fi livrate FRMN în anii 2021 și 2022.

Sursa: flot.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s