Nave de luptă ale FRMN au executat un exercițiu antisubmarin în acvatoriul Mării Negre

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 23.04.2020, un detașament de nave de luptă aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), format din nava de patrulare Vasili Bykov și navele mici antisubmarin Kasimov și Eisk, a executat un exercițiu de căutare și distrugere a unui submarin al adversarului convențional, în acvatoriul Mării Negre.

În timpul îndeplinirii de misiuni potrivit destinației, navele mici antisubmarin au desfășurat activități de căutare și escortare a submarinului adversarului.

Pe parcursul exercițiului, echipajele navelor Kasimov și Eisk au executat un antrenament complex de întrebuințare a torpilelor și bombelor.

În același timp, echipajul navei de patrulare Vasili Bykov a desfășurat exerciții de acoperire a navelor antisubmarin împotriva atacului aerian al adversarului convențional.

La încheierea manevrelor comune, detașamentul de nave de luptă a executat trageri de artilerie asupra unor ținte maritime și aeriene.

Imitarea țintelor de suprafață a fost efectuată de ținte-scut, iar în calitate de ținte aeriene au fost întrebuințate bombe de aviație luminoase, lansate de avioane din cadrul Aviației și Apărării Antiaeriene a FRMN.

Manevrele comune ale navelor au fost efectuate în unul dintre poligoanele maritime din Marea Neagră, în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă și al activităților zilnice ale FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cele trei nave de luptă participante la exercițiu aparțin grupurilor tactice de nave antisubmarin și nave de patrulare din cadrul Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk a Bazei Navale – Novorossiysk.

Este posibil ca la exercițiu să fi participat și unul din cele trei submarine diesel-electrice ale FRMN, Proiect 636.3, aflate în prezent în Marea Neagră (Rostov pe Don, Veliky Novgorod și Kolpino). În ultimul timp, pe mare a fost semnalat submarinul Kolpino din cadrul Brigăzii 4 Submarine – Novorossiysk al Bazei Navale – Novorossiysk.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s