Militarii ruși au fost desantați, pentru prima dată în istorie, de la altitudini de 10.000 de metri, în condiții arctice

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 26.04.2020, că, pentru prima dată în istorie, militari aparținând Trupelor de Desant Aerian au fost desantați de la altitudini de 10.000 de metri, în condiții arctice, în raionul arhipelagului Franz Josef.

“Pentru prima dată în istoria mondială, parașutiștii ruși, în compunerea unor subunități mixte, au fost desantați din avioane de transport Il-76 de la altitudini de 10.000 de metri, în condiții extreme în Arctica, în raionul arhipelagului Franz Josef”, se arată în comunicatul de presă.

Pe timpul exercițiului, au fost testate o serie de mijloace de desant de la mare altitudine, între care sisteme de parașutare cu destinație specială de generație nouă, echipamente individuale de parașutare cu oxigen, echipamente de navigație, echipamente speciale și uniforme pentru condiții extreme în Arctica.

Modul de desfășurare a exercițiului a fost supravegheat de adjunctul ministrului apărării, general locotenent Yunus-Bek Evkurov, și comandantul trupelor de Desant Aerian, general colonel Andrei Serdiukov.

Activitățile au fost asigurate de trei avioane Il-76 ale Aviației Militare de Transport din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

“Trei echipaje ale Aviației Militare de Transport au asigurat efectuarea desantării subunităților Trupelor de Desant Aerian. Echipajele avioanelor Il-76 au aterizat pe cel mai nordic aerodrom al Federației Ruse, respectiv aerodromul Nagurskoe de pe Insula Aleksander din arhipelagul Franz Josef”, au precizat reprezentanții Ministerului Apărării.

Comandantul Aviației Militare de Transport, general locotenent Vladimir Benediktov, a declarat că desantarea a demonstrat că personalul de zbor este pregătit pentru îndeplinirea oricăror misiuni, iar tehnica de aviație din dotare și-a demonstrat calitățile.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Desantarea de la mare altitudine, în condiții arctice, a avut loc în cadrul unui exercițiu tactic de specialitate desfășurat în cadrul Trupelor de Desant Aerian din Federația Rusă.

La exercițiul cu durata de trei zile au participat, în principal, subunități cu destinație specială (Spetsnaz), probabil din organica Brigăzii 45 Destinație Specială (Spetsnaz) – Kubinka.

Postul de televiziune Zvezda a prezentat un reportaj privind exercițiul executat în cadrul Trupelor de Desant Aerian. Acesta poate fi vizualizat la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/2020426912-jwKBT.html.

Surse: mil.ru, militarynews.ru, tass.ru, ria.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s