Două bombardiere rusești de tip Tu-22M3 au patrulat deasupra apelor neutre ale Mării Norvegiei

Grupul de asigurare informațională al Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a anunțat că, pe 28.04.2020, două bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 au efectuat un zbor planificat deasupra apelor neutre din acvatoriile Mării Barents și Mării Norvegiei.

Durata zborului a fost de peste patru ore.

În anumite etape ale traiectului de zbor, avioanele rusești au fost escortate de avioane de vânătoare F-16 aparținând Forțelor Aeriene ale Norvegiei.

Piloții Aviației cu rază lungă de acțiune execută în mod regulat zboruri deasupra acvatoriilor Oceanului Arctic, Oceanului Atlantic de Nord, Mării Negre, Mării Baltice și Oceanului Pacific.

Toate zborurile avioanelor Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse sunt efectuate în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Aviația cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse include trei regimente de aviație de bombardament dotate cu avioane de tip Tu-22M3.

Este vorba despre Regimentul 52 Aviație de Bombardament – Shaykovka (Regiunea Kaluga) și Regimentul 40 Aviație de Bombardament – Olenegorsk (Regiunea Murmansk), ambele din compunerea Diviziei 22 Aviație de Bombardament – Engels (Regiunea Saratov), precum și de Regimentul 200 Aviație de Bombardament – Sredny, Belaya (Regiunea Irkutsk) din cadrul Diviziei 326 Aviație de Bombardament – Ukrainka (Regiunea Amur).

Probabil, cele două avioane Tu-22M3 participante la misiunea din 28.04.2020 aparțin Regimentul 40 Aviație de Bombardament – Olenegorsk.

Misiunile executate în această zonă cu avioane Tu-22M3 sunt destul de rare. De regulă, la acestea participă bombardiere strategice Tu-160 sau Tu-95MS.

Trebuie precizat faptul că, deocamdată, site-urile oficiale rusești nu au prezentat materiale video referitoare la zborul avioanelor Tu-22M3.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s