În cadrul FRMN, a fost executat un atac combinat cu rachete asupra navelor adversarului convențional

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 28.04.2020, a fost executat un exercițiu al forțelor marii unități de vedete și nave purtătoare de rachete, în timpul căruia a fost simulat un atac cu rachete asupra unei grupări tactice de nave a adversarului convențional, cu întrebuințarea unor tipuri diferite de rachete.

În compunerea grupării navale de asalt a FRMN au îndeplinit misiuni echipajele navei mici purtătoare de rachete Ingushetia și vedetelor purtătoare de rachete Naberezhye Chelny și Ivanovets.

În prima etapă a exercițiului, echipajele navelor au desfășurat elemente de navigație comună și manevrare în luptă, în compunerea unui grup tactic. De asemenea, acestea au executat exerciții de comunicații și de apărare antiaeriană a detașamentului de nave, pe timpul traversării mării.

Pe timpul celei de-a doua etape, detașamentul s-a deplasat într-un raion indicat, pentru executarea unui atac combinat cu rachete.

La încheierea exercițiului, echipajele celor trei nave au îndeplinit misiuni de distrugere a adversarului convențional cu rachete antinavă de tip Kalibr și Moskit. În condițiile unor distanțe diferite față de ținte și a timpului de lansare, precum și prin utilizarea unor tipuri diferite de rachete, echipajele au realizat distrugerea simultană, calculată, a țintelor.

Armamentul de rachete a fost întrebuințat de la bordul navei și vedetelor în mod electronic, fără lansări practice de rachete.

Exercițiul a fost executat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă și al activităților zilnice ale forțelor flotei, în poligoane maritime din acvatoriul Mării Negre.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cele trei nave de luptă participante la exercițiu aparțin Brigăzii 41 Vedete Purtătoare de Rachete din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN.

Nava purtătoare de rachete Ingushetia este ultima din cele 14 platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr din dotarea FRMN. Aceasta a fost introdusă în compunerea forțelor flotei pe 28.12.2019.

Probabil, acesta este primul exercițiu de acest tip la care participă nava mică purtătoare de rachtete Ingushetia de la introducerea în dotarea Forțelor Navale.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s