Militarii ruși sunt pregătiți pentru exercițiul “Caucaz-2020”, în pofida pandemiei de coronavirus

În cadrul unui interviu acordat cotidianului Krasnaya Zvezda și publicat pe 29.04.2020, comandantul Trupelor Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, general colonel Aleksandr Dvornikov, a declarat că marile unități și unități militare ale regiunii sunt gata pentru exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020, în pofida pandemiei de coronavirus.

“Mai important decât indicatorii de performanță este nivelul de pregătire al militarilor pentru îndeplinirea misiunilor potrivit destinației”, a spus Dvornikov.

“La urma urmei, în acest an, Regiunea Militară Sud se va confrunta cu un test foarte serios, respectiv participarea la exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020. Pe parcursul acestuia, vor trebui îndeplinite misiuni serioase și complexe, cu multe necunoscute”, a precizat Dvornikov.

În cadrul interviului, Dvornikov a menționat că, pe parcursul perioadei de instrucție de iarnă, accentul a fost pus pe îndeplinirea misiunilor pe timp de noapte și pe executarea diverselor exerciții în formatul cu dublă partidă, cu asigurarea activă a cooperării intercetegorii. “Continuăm să studiem, să analizăm și, dacă este necesar, să introducem în sistemul de instruire a personalului a experienței obținute în conflictele armate moderne”, a declarat comandantul Trupelor Regiunii Militare Sud.

Exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020 se va desfășura în luna septembrie. Potrivit declarațiilor ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu, în timpul pregătirilor pentru executarea exercițiului, o atenție deosebită va fi acordată implementării experienței din conflictele moderne și încurajării comandanților să adopte decizii nestandardizate în timpul îndeplinirii misiunilor încredințate.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În pofida declarațiilor reprezentanților militari ruși, în mod clar, în ultimele săptămâni, nivelul activităților de pregătire pentru luptă a fost unul mult mai redus decât în mod normal. Este posibil chiar ca acest trend descendent să continue, ținând cont de faptul că, în ultimele zile, în Federația Rusă a crescut brusc numărul de cazuri de infecție cu noul coronavirus, inclusiv în rândul militarilor din Forțele Armate.

Evident că aceste evoluții și-au pus și își vor pune în continuare amprenta și pe activitățile de pregătire a exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020. Asta nu înseamnă însă că militarii ruși nu vor putea să desfășoare activitățile ce vor fi planificate în cadrul exercițiului la un nivel corespunzător.

În ultimii ani, activitățile de pregătire pentru luptă desfășurate de militarii din cadrul Trupelor Regiunii Militare Sud s-au apropiat foarte mult de situațiile reale, iar experiența acumulată de aceștia, inclusiv în misiunile îndeplinite în Siria, se va constitui într-un atuu important pentru executarea în condiții optime a exercițiului.

Surse: tass.ru, redstar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s