Submarinul Rostov pe Don al FRMN a efectuat scufundări la adâncimi de peste 200 de metri

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 30.04.2020, echipajul submarinului Rostov pe Don a efectuat scufundări la adâncimi de peste 200 de metri.

Activitatea s-a desfășurat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor flotei, în unul dintre poligoanele maritime din acvatoriul Mării Negre.

Anterior, echipajul submarinului Rostov pe Don a efectuat antrenamente în cadrul misiunilor primite, la diverse adâncimi, până la adâncimea maximă de scufundare de 240 de metri.

În timpul în care submarinul s-a aflat în imersiune, echipajul a desfășurat activități de conducere a navei la adâncime mare și a verificat funcționarea tuturor sistemelor și mecanismelor de la bord.

La încheierea activităților din imersiune, echipajul submarinului Rostov pe Don a asigurat ieșirea acestuia la suprafață și a continuat îndeplinirea de misiuni de pregătire pentru luptă potrivit planului.

La asigurarea misiunilor de scufundare a submarinului a participat echipajul navei de salvare Epron, precum și fregata Amiral Essen.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinul Rostov pe Don aparține Brigăzii 4 Submarine – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN. Acesta este al doilea din cele șase submarine Proiect 636.3 construite pentru FRMN la Șantierul Naval al Amiralității din Sankt Petersburg, fiind introdus în dotare la sfârșitul anului 2014.

Probabil, activitățile desfășurate pe mare fac parte din pregătirea submarinului pentru deplasarea în Marea Mediterană, unde urmează să îndeplinească misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Submarinul Rostov pe Don va înlocui submarinul Krasnodar, care va fi deplasat la Șantierul Naval din Kronștadt pentru reparații planificate.

În zilele trecute, anumite surse rusești au informat chiar că submarinul Rostov pe Don a plecat de la Sevastopol și urmează să treacă prin Strâmtorile Bosfor și Dardanele.

Informația potrivit căreia submarinul a desfășurat activități de pregătire pentru luptă în Marea Neagră infirmă acum deplasarea acestuia către estul Mării Mediterane.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s