Navele ruse din Marea Mediterană au desfășurat un exercițiu de apărare antimină

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 01.05.2020, nave de luptă ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au desfășurat un exercițiu naval în Marea Mediterană, care a inclus misiuni de cercetare antimină și de depășire a unor zone minate.

Exercițiul a fost executat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al Grupării navale operative din Marea Mediterană a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

La activitățile de pregătire pentru luptă au participat echipajele fregatei Amiral Grigorovici, navei mici purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo, navei de patrulare Dmitri Rogachev și navei de apărare antimină Ivan Antonov.

Pe timpul exercițiului, echipajul navei Ivan Antonov a îndeplinit misiuni de cercetare antimină și a creat un culoar prin zona minată, pentru detașamentul de nave de luptă al FRMN.

Echipajele fregatei Amiral Grigorovici, navei mici purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo și navei de patrulare Dmitri Rogachev au traversat zona minată de-a lungul culoarului curățat de dragorul Ivan Antonov, după care echipajele unităților de luptă de artilerie de pe nave au distrus machetele unor mine plutitoare.

Pentru echipajele navei de patrulare Dmitri Rogachev și navei de luptă antimină Ivan Antonov este primul marș de instrucție în Marea Mediterană de la introducerea în dotarea FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: La începutul lunii martie, în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană se aflau 17 nave de luptă și auxiliare, după cum urmează:

– fregata Amiral Grigorovici;

– fregata Amiral Essen;

– fregata Amiral Makarov;

– nava de patrulare Dmitri Rogachev;

– submarinul B-261 Novorossiysk;

– submarinul B-265 Krasnodar;

– nava de cercetare electronică Ivan Khurs;

– dragorul maritim Ivan Antonov;

– nava mare de desant Novocherkassk;

– nava mare de desant Orsk;

– remorcherul de salvare Nikolai Muru;

– remorcherul de salvare Shakhter;

– nava atelier PM-82;

– petrolierul Iman;

– vedeta antidiversiune Kinel din clasa Gracionok;

– două vedete de asalt din clasa Raptor.

Între timp, fregatele Amiral Essen și Amiral Makarov, precum și nava de cercetare electronică Ivan Khurs și navele de desant au revenit în Marea Neagră. De asemenea, atelierul plutitor PM-82 al Flotei din Marea Baltică a fost înlocuit cu atelierul plutitor PM-56 al FRMN.

În perioada următoare, submarinul Krasnodar va fi deplasat în Marea Baltică pentru reparații și va fi înlocuit de submarinul Rostov pe Don, care, în prezent, desfășoară activități de pregătire pe mare, în poligoane maritime din Marea Neagră.

Este de remarcat faptul că Federația Rusă menține în Marea Mediterană patru sau cinci platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr. În prezent, în compunerea Grupării navale operative din Marea Mediterană se află cinci platforme de acest tip: fregata Amiral Grigorovici, nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo, nava de patrulare Dmitri Rogachev și submarinele Krasnodar și Novorossiysk.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s